П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезону

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезону20 березня відбулася чергова прес-конференція за участю представників міської влади (зокрема, першого заступника міського голови Ю.Лукинського, секретаря міської ради Г.Френкеля, керівника апарату ради О.Литвиненко, заступника міського голови з комунальних питань Р.Петрова – на фото) та журналістів місцевих ЗМІ.
Під час спілкування було озвучено ряд запитань, що стосувалися життєдіяльності Світловодська. Відповіді на них пропонуємо до вашої уваги…


ПРО ВИБОРИ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезонуГеннадій Френкель, секретар міськради:
– 20 березня Світловодська територіальна виборча комісія остаточно прийняла рішення про призначення повторних виборів світловодського міського голови на 18 травня 2008 року. Все необхідне і залежне від міської влади вже зроблено – визначено межі виборчих дільниць, підготовлено та передано до ТВК списки виборців. Подальший процес підготовки до виборів – це вже повністю компетенція ТВК.

Проте вирішення питання фінансування цих виборів повною мірою лежить на міській раді, і ми робимо все можливе, аби нам дозволили використати державні кошти, які було виділено раніше (для проведення виборів 16-го березня).

Та вибори виборами, а у нас вистачає роботи з вирішення інших нагальних питань життєдіяльності міста. Ними ми теж займаємося і місто живе і працює у звичному повсякденному ритмі.

"АТБ» – БУДЕ ЧИ НЕ БУДЕ?

– Я розумію, що більшість мешканців нашого міста хоче, щоб у Світловодську з’явився "АТБ» чи будь-який інший супермаркет. Такої думки дотримується і більшість депутатів міської ради. Та досі не вирішено питання щодо розміщення цього торгового підприємства. Тому, остаточне рішення – за сесією (а її рішення – не надавати в оренду ТОВ "АТБ-торгстрой» ділянку землі біля буд. 67 по вул. Леніна – авт.).

БЛАГОУСТРІЙ МІСТА – ПЕРШОЧЕРГОВЕ ПИТАННЯ

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезону– Є багато різноманітних проектів, що стосуються благоустрою, які ми намітили до початку зими і збираємося зараз завершити. Зокрема, прибирання, освітлення вулиць, впорядкування території міста, ліквідація сміттєзвалищ тощо. Вже сьогодні ми замовили проект для капітального ремонту дорожнього покриття центральної вулиці міста, починаючи від автостанції і до самого виїзду із міста. Заплановано відремонтувати ту частину дороги, яку нам нібито "ремонтував» облавтодор. Ще одне завдання – заходи, що запобігають руйнуванню мостового переходу внаслідок підвищеної інтенсивності руху під час ремонту кременчуцького мосту.

А ще є намір перекрити центральну площу, відокремити її від проїжджої частини, зробити квітник, впорядкувати площу так, щоб вона не перетворювалася щодня на автомобільну стоянку.

Юрій Лукинський, перший заступник міського голови:
– Щоб впорядкувати територію ринку "Світанок» його буде віднесено від проїжджої частини на 4 метри вглиб і приведено у відповідність із існуючим на сьогоднішній день планом, затвердженим всіма службами.

ДАЧНИЙ СЕЗОН РОЗПОЧАТО

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезонуЮрій Лукинський, перший заступник міського голови:
– Вже наступного тижня почнуть курсувати спеціальні рейси до дачних кооперативів. Є певні зміни, які стосуються і потягу – із керівництвом Полтавського відділення південної залізниці є домовленність про те, що вагони будуть замінені на нові, а також, в перспективі, можна буде додати до потягу третій вагон.
Щодо загальних міських маршрутів, то за умовами конкурсу перевізники обіцяли до кінця квітня до 20 одиниць збільшити кількість нових автобусів більшої місткості. Але вже сьогодні виникає проблема: не зважаючи на те, що вартість проїзду нещодавно збільшилася, вона вже не влаштовує перевізників. Причина цієї проблеми, перш за все, виникає через відсутність нормальної конкуренції. Єдине що я можу пообіцяти – виконавча влада стримуватиме зростання стільки, скільки зможе.

ТРЕЙД-КЛУБ ВІДБУДЕТЬ У СВІТЛОВОДСЬКУ

Про вибори, благоустрій та початок дачного сезонуОльга Шевченко, начальник управління економіки виконкому:
– У зв’язку зі вступом нашої держави до СОТ в Європі підвищується інтерес до України та її виробничо-промислового потенціалу. Зокрема, Світловодськ за своїм промисловим потенціалом та виробничими потужностями є одним із показових міст на рівні держави. Тому Міністерство промислової політики обрало наше місто місцем проведення такого масштабного заходу як трейд-клуб для торгових аташе різних торгових представництв, що представлені в Україні.
Зараз триває стадія підготовки. Орієнтовно дата проведення – друга половина квітня. Можливо, до нас завітають близько 40 представників із-за кордону. Захід плануємо провести за підтримки керівників підприємств нашого міста.

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top