Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Влада

На засіданні виконкому

10,5 куб.м – це багато!
Аби визначити нові стандарти споживання води на одну людину за один місяць (зараз індивідуальна норма становить 10,5 м3), члени виконкому на своєму останньому засіданні погодили заходи для виконання спеціальних вимірів. Для цього на 15 будинках (з різною кількістю мешканців, поверхів, висотою тощо) в різних районах встановлять 15 лічильників. Потім їхні показання за один місяць вивчатимуть в Українській академії житлово-комунального господарства і, певно, приймуть нові норми.
^ Реклама ^

Наші – серед кращих!
В рамках проекту «Залучення жінок до суспільно-політичних проектів» та за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні Кіровоградський обласний молодіжний гендерний центр «Коло» видав «Довідник найкращих жінок Кіровоградщини». Серед більш ніж 100 найактивніших громадських діячок 15 – зі Світловодська та району. Це – С. Деружинська, Л. Дехтяоенко, В. Залевська, Н. Захаренко, Д. Ільїна, Н. Імелик, В. Кондратенко, О. Косович, Г. Кузьмина, Л. Омельченко, Г. Петронюк, Н. Пилєнок, К. Сокуренко, Н. Сукач, Л. Тарасенко.
«Ми впевнені, – написали упорядники довідника, – що в Кіровоградській області є ще дуже багато високоосвічених, перспективних, активних, успішних жінок, які обов’язково прикрасять сторінки наших наступних видань».

Вода подорожчає з квітня
Члени виконкому затвердили нові тарифи на водопостачання та водовідведення: для населення відповідно 2.06 грн. та 2,17 грн. (разом 4,23 грн.), для підприємств – 3,28 грн. та 4,54 грн. (7.82 грн.). Підвищення складає приблизно 20% від попередньої вартості.
Голова Громадської ради В. Павлов прокоментував це так: «Після розміщення у ЗМІ регуляторного акту, протягом місяця члени Громадської ради на чолі з депутатом міської ради Т. Ревою ще більш ретельно вивчали це питання і прийшли до висновку, що тариф має складати не 5,58 грн., як пропонував водоканал, а 4,23 грн.».
Любов Осіпчук, директор КП «Світловодський міський водоканал» підкреслила: «Сьогоднішня зміна тарифу була вкрай необхідною. Від себе особисто і від всього колективу дякую членам Громадської ради, які визнали це. В час, коли дорожчає електроенергія, пально-мастильні матеріали, збільшився розмір мінімальної зарплатні, залишити тариф без змін було просто неможливо. Але економічно обґрунтований тариф сьогодні складає 5.58 грн. Якщо ми найближчим часом його не введемо, ми не виживемо!».

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top