П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Влада

І знову про вибори...

27 лютого засідала Світловодська ТВК. Порядок денний, що складався з двох питань, за пропозицією члена комісії Н.Мальцевої об’єднали в одне: "Про виконання рішення Світловодської міської ТВК від 30.01.08 р., розгляд відповіді від Центральної виборчої комісії, Комітету ВР України, заяв і звернень громадян м.Світловодська до ТВК".


З відповідями, отриманими на запит Світловодської ТВК від члена ЦВК Михайла Охендовського та на запит депутатів Світловодської міської ради – з Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування – присутніх озна-йомив голова ТВК Федір Ломонос. Він констатував, що відповіді мають рекомендаційний характер, і не вказують на конкретні терміни проведення виборів міського голови у Світловодську. Зіславшись на низку статей ЗУ "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих та сільських, селищних, міських голів" Федір Ломонос підкреслив, що до 16 березня 2008 р. ТВК Світловодська не має законних повноважень для прийняття рішення про призначення виборів Світловодського міського голови, оскільки лише після цієї дати можна встановлювати результати виборів і приймати рішення про визнання їх такими, що не відбулися та про проведення повторних місцевих виборів. Аргумент такий: рішення про проведення повторних місцевих виборів приймає ТВК не пізніше як через 30 днів після дня проведення виборів або після повторного голосування, а визнання місцевих виборів такими, що не відбулися, при встановленні результатів виборів.
Заступник голови ТВК В.Стеблина, члени ТВК В.Дикий, Н.Мальцева наполягали на тому, щоб негайно, тобто 27 лютого, у день засідання ТВК, прийняти рішення про визнання виборів такими, що не відбулися, та про проведення повторних виборів. Але більшість членів ТВК (8 – "за", 5 – "проти") підтримали рішення про те, щоб чергове засідання ТВК з питання встановлення результатів позачергових виборів міського голови Світловодська, питання про визнання цих виборів такими, що не відбулися, провести 17 березня, а після цієї дати провести окреме засідання ТВК з питання про призначення повторних виборів міського голови.

Щодо фінансування, то врахували пропозицію члена ТВК І.Павленка: від комісії звернутися до Кабміну України, ЦВК України, Верховної Ради України з тим, щоб фінансове забезпечення підготовки та проведення повторних виборів міського голови Світловодська, питання, яке буде розглядати міська ТВК 17.03.08 року, здійснити за рахунок коштів відповідного міського бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України в розмірі виділених і не використаних коштів на проведення позачергових виборів міського голови Світловодська, призначених Верховною Радою України на 16.03.08 р.

Вікторія АРХИПОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top