Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Свято

Проводи зими: Світловодськ-Власівка

Проводи зими: Світловодськ-ВласівкаКалендарна зима закінчилася минулої п’ятниці. У першу неділю березня світловодці проводжали холодну пору року з піснями, танцями та веселими жартами. Але разом з цим зустрічали весну. «Недарма наші предки святкували новий рік у березні, – сказала керівник апарату ради Ольга Литвиненко, вітаючи всіх зі святом. – Віддаючи данину традиціям, сьогодні ми будемо радіти теплу та весняним клопотам!».
Цього дня (як і на всі загальноміські заходи) на площі було людно та гамірно, працювала виїзна торгівля, панував святковий та піднесений настрій. Традиційно цьому сприяли місцеві артисти – такі знайомі, але такі улюблені та жадані – «Голубка», «Відлуння», «Явір», вокальна група територіального центру, вокальні колективи та солісти Власівського будинку культури, циркова студія та «Троїсті музики» міського Палацу культури. Так гармонійно спланувала дійство Л. Литвиненко, а вели програму Н. Сандрак та М. Дяченко.
Добігає кінця тиждень, що передує Великодньому посту. Низка свят позаду – час перепросити за нанесені образи та вибачити всім, хто вам зробив боляче. І з таким настроєм чекати найбільшого весняного свята – Паски!
^ Реклама ^

* * * * *
Ось уже чотири роки поспіль в смт.Власівці влаштовують театралізоване дійство «Проводи зими» або Масляну. І щороку все більше жителів селища приходять до центру підліткових клубів, щоб стати глядачами та учасниками цього веселого та яскравого свята.

Привітав усіх з початком весни голова Власівської селищної ради, член Світловодського виконкому Олександр Пасько. І дорослих, і дітлахів веселили запальні ведучі Наталя Дзюник і Еліна Яблокова. Вони припрошували брати участь у різноманітних конкурсах. Хлопці піднімали 24-кілограмову гирю (хто більше разів), кидали кільце на пляшки з пивом, лазили на стовп, щоб зірвати прапорець і виграти приз. Ведучі також розігрували призи із «Чарівної скриньки». За 7 гривень можна було виграти і гарненьку ляльку, і лише одне-однісіньке яблуко.

Витанцьовували та народ смішили скоморохи у новеньких костюмах, танцювали вихованці старшої групи хореографічного ансамблю «Світоч».

А що вже млинців та варенків було – всі охочі поласували!

Учасники свята також подивилися чудову виставку робіт гуртківців ЦПК.

Весна приїхала на зустріч із Зимою на бричці. Коник Красавчик із Пухальщини вже звик, що постійно возить дітлахів під час свята. Зустрілися Зима з Весною привітно та люб’язно. Кульмінаційний момент свята також ретельно готувався. Дівчата кружляли навколо опудала Масляної (Кострубоньки), співали веснянки. А потім Масляну охопили язики полум’я. Ото й Зимі кінець, привіт, Весно!

«СВ»,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).
https://svetlovodsk.com.ua/gallery/categories.php?cat_id=27

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top