Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск Спорт

БАСКЕТБОЛ: гра триває до останньої секунди

БАСКЕТБОЛ: гра триває до останньої секундиЯк і обіцяли, баскетбольне свято 19-20 лютого вдалося на всі 100%. Чому свято? Тому що вихованці Світловодської ДЮСШ №2 знову перемогли. Чому на всі 100%? Тому що було все: красива гра, шалені пристрасті і величезна напруга до останньої секунди.
Отже, 19 та 20 лютого у Палаці спорту ім. А.Тузовського за підтримки секретаря міської ради Геннадія Френкеля проходила перша півфінальна частина змагань Вищої юнацької баскетбольної ліги України. В ній взяли участь чотири команди: із Горлівки, Рівного, Лозової та Світловодська. Хлопці Володимира Лисака (тренера-викладача Світловодської ДЮСШ №2) грали із Горлівкою (БК «Донецьк-Олімп») та командою із Лозової. З цими ж суперниками зустрічалася і команда із Рівного, яка фактично грала цього разу у парі з нами (паралельний принцип гри: 2х2).


Дуже напруженою видалася для світловодів перша гра – проти «Олімпу», гравці якого досить суттєво нагадували не юнаків, а таких собі дядьків у кросівках. Тож, за три секунди до кінця гри, рахунок матчу був 63:66 не на нашу користь. І тут сталося диво: наш гравець, вкидаючи «двоочковий» (а він його таки вкинув!), був атакований з порушенням. Суддя призначив штрафний і…рахунок став 66:66, тобто – овертайм (додатковий час). І тут визначну роль зіграло «настановче» слово тренера і жага до перемоги: горлівчани спромоглися заробити лише 3 очки проти наших18!!! Глядачі були в такому захваті, що важко передати словами. Як каже у таких випадках співачка Тіна Кароль: «Супер! Супер! Супер!!!».

Що ж до гри з командою із Лозової, то там особливої напруги не виникло, адже рахунок матчу 88:48 на нашу користь.
Два інші матчі закінчилися так: Рівне-Лозова – 91:79, Горлівка-Рівне – 74:62.

Наступний тур відбудеться в першій половині березня у Рівному. Там на наших чекають досить серйозні команди (наприклад, чемпіони міста Києва «Крейзі Фрогз» - «Скажена жаба», англ.).

Але то вже зовсім інша історія. Та, будемо сподіватися, що знову зі щасливим кінцем…

Микола ШВЕРНЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top