Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск Актуально

Ще раз про зовнішнє тестування

Ще раз про зовнішнє тестуванняМинулої п’ятниці в СЗОШ №3 директори міських і сільських шкіл зустрічалися з начальником обласного управління освіти і науки В.Приліпко. Вона докладно розповіла присутнім про особливості зовнішнього незалежного тестування. Прозвучало багато цікавої інформації, виникло чимало питань.
Як підкреслила Валентина Іванівна, атестат про освіту людина отримує раз і на все життя. Сертифікат про зовнішнє незалежне тестування видається лише на рік. Навіть якщо ви закінчили школу 20-30 років тому, при вступі на денну чи заочну форму навчання у вищий навчальний заклад, в технікум потрібно надати серфтифіт ЗНТ. Тестування проводиться не більше, ніж з 3-х предметів, але обов’язковий предмет – українська мова і література. Інші 1-2 предмети – за вибором. Причому потрібно набрати 124 бали. За бажанням, результати ЗНТ з трьох предметів: української мови і літератури, математики (алгебра і геометрія), історії України ХХ-ХХІ століття можуть зараховуватися до державної підсумкової атестації.


До речі, результати ЗНТ необхідні при вступі як в державні, так і комерційні ВНЗ, технікуми та училища І-ІІ рівня акредитації. Але, якщо після закінчення технікуму, ви вступаєте за тією ж спеціальністю на ІІ чи ІІІ курс ВНЗ, то сертифікат не потрібен, як і при вступі у професійно-технічні училища.

Кожний вищий навчальний заклад розробляє свої положення і пільги. З сертифікатами можна вступати до кількох ВНЗ, або в один, на декілька факультетів одночасно.

В.Приліпко також відповіла на низку питань, які цікавили керівників шкіл щодо зовнішнього незалежного тестування, що вперше проводиться в нинішньому році.

Р.S. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України основна сесія з зовнішнього незалежного оцінювання проводиться за таким графіком: 22 квітня – українська мова і література; 29 квітня – математика; 7 травня – історія України; 14 травня – Всесвітня історія; 16 травня – хімія; 23 травня – географія; 26 травня – фізика; 28 травня – біологія; 2 червня – основи правознавства; 3 червня – основи економіки; 4 червня – зарубіжна література.
Зовнішнє незалежне оцінювання не проходять звільнені з лав Збройних Сил України у 2008 р., чорнобильці, інваліди.


Вікторія АРХИПОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).
На фото: Начальник обласного управління освіти та науки Валентина Приліпко виступає перед педагогами.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top