Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Авто

Про стягнення штрафів на користь держави за порушення правил дорожнього руху України

Про стягнення штрафів на користь держави за порушення правил дорожнього руху УкраїниВідповідно до Адміністративного кодексу України при вчиненні порушень правил дорожнього руху на підставі протоколу виноситься вмотивована постанова органу ДАІ або суду про накладення на порушника адміністративного стягнення.
– У якому випадку постанова про накладення адміністративного стягнення направляється до органу державної виконавчої служби?
– У разі несплати порушником штрафу протягом 15 днів постанова про адміністративне стягнення надсилається до відділу державної виконавчої служби для виконання в примусовому порядку відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».
^ Реклама ^

– Що є підставою для відкриття виконавчого провадження та який порядок прийняття постанови про адміністративне стягнення до виконання? Які заходи примусового виконання передбачені законодавством?

– Відділ державної виконавчої служби, одержавши постанову про накладення адміністративного стягнення, яка є підставою для відкриття виконавчого провадження, відповідно до вимог ст.24 Закону України «Про виконавче провадження» відкриває виконавче провадження і надає боржнику термін до 7 днів для сплати штрафу у добровільному порядку.
Заходами примусового виконання відповідно до вимог ст.4 Закону України «Про виконавче провадження» є звернення стягнення на майно, заробітну плату, доходи, пенсію, стипендію боржника.

– Які витрати несе боржник при невиконанні постанови про накладення адміністративного стягнення?

– На підставі ст.ст. 45,46 Закону України «Про виконавче провадження» у разі невиконання постанови, у строк для добровільного виконання, з боржника постановою державного виконавця, яка затверджується начальником відділу державної виконавчої служби, стягується виконавчий збір у розмірі 10% від суми штрафу та інші витрати, пов'язані з проведенням виконавчих дій.

– Чи передбачена законодавством відповідальність за невиконання рішень суду та органів, яким надано право виносити відповідні рішення?
– За порушення вимог державного виконавця та Закону України «Про виконавче провадження», тобто ухилення від сплати коштів, відповідно до ст. 88 боржник несе відповідальність у вигляді штрафу розміром від 170 до 510 грн., а у разі наявності ознак злочину боржник притягується до кримінальної відповідальності.

В.РИБІНСЬКА,
начальник відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top