Субота, 20 квітня 2024
Надзвичайні пригоди

Місцева пожежна команда смт. Власівка – найкраща в області

Місцева пожежна команда смт. Власівка – найкраща в області1 травня 2007 року стартував огляд-конкурс «На кращу організаію діяльності підрозділу місцевої пожежної охорони», спрямований на підняття авторитету працівників місцевої пожежної охорони, звернення уваги до проблеми протипожежного захисту сільської місцевості. Гідно витримала високий натиск змагань місцева пожежна команда (МПК) смт. Власівки, яка 19 жовтня 2007 року на заключному етапі посіла найвищу сходинку почесного п’єдесталу переможців цих перегонів. Загалом у огляді-конкурсу взяли участь 72 команди Кіровоградської області.
Місцева пожежна команда смт. Власівки з п’ятьох осіб – Володимира Єжова, Володимира Лисенка, Олександра Коваленка та Сергія Кушніра, на чолі з начальником Володимиром Франципим, продемонструвала свої найкращі професійні здібності у виконанні вправ з одягання бойового одягу та спорядження, встановлення автомобіля на пожежне водоймище, бойове розгортання від автоцистерни з подачею ствола, показали відмінні знання в тестових питаннях щодо надання долікарської допомоги. За професійну майстерність, злагодженість дій та зайняте перше місце підрозділ був нагороджений пам’ятним кубком, медалями та цінними подарунками.


Таких самих успіхів хочеться побажати у забезпеченні матеріально-технічної бази підрозділу, адже після повернення із змагань в рідному пожежному депо чекає старенька пожежна автоцистерна, вік якої сягнув 25 років, в яку водії, підтримуючи її бойову здатність, вкладають душу та серце. І таких «тріщин» та «дірок» у підрозділі багато: це і протерті пожежні рукава, і зношений бойовий одяг тощо. А все тому, що зусиль тільки голови селищної ради недостатньо, потрібна допомога міської влади. Прислуховується до проблем та постійно підтримує нас В. Король – генеральний директор ПМП «Віктор і К».

Але, попри все, якщо на території смт. Власівка виникає пожежа чи надзвичайна подія, першими на допомогу прямують саме бійці МПК, яким залишається чекати на допомогу від СДПЧ-17 м. Світловодська. Як відомо, масштаб пожежі чи надзвичайної події залежить від швидкості застосування дій з її ліквідації. За цим всім стоять врятовані людські життя, майно та безпека громадя. Під час боротьби з вогнем працівники пожежної охорони завжди ризикують, і не прсто своїм здоров’ям, а й життям. І це все за мінімальну заробітну платню. Якби не вони, то хто б? Людської вдячності іноді замало, сім’ю словами не нагодуєш.

Ярослав ЛЮБЕЦКИЙ,
начальник Світловодського РВ ГУМНС України в Кіровоградській області.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top