Вівторок, 16 квітня 2024
Спорт

Покликання Рудольфа Матвєєва

Щоби читач довідався, у чому полягає винесене у заголовок перше слово, йому, гадаємо, варто знати, хто ж то такий – Рудольф Матвєєв. А це – 40-річний тренер з дзюдо міського Палацу спорту ДЮСШ №2. За часів спочилого СССР – Майстер спорту, чемпіон РФ з цього видовищного східного єдиноборства, згодом, по переїзді – ще й чемпіон України, для якої, з початком тренерської діяльності у Світловодську, виховав чотирьох Майстрів та понад десяти кандидатів у Майстри спорту. Щойно у цій плеяді – вихованців сансея Матвєєва – сталося поповнення... 23-річний Дмитро Богдан, на нещодавньому представницькому турнірі у Кременчуці, виступив так яскраво, перемігши кількох маститих суперників, що поважному журі не лишилось чогось іншого, як присвоїти світловодському борцеві звання Майстра спорту. Що, власне, й стало приводом для нашої розмови з тренером. Здається, Рудольф може годинами розповідати про своїх учнів – талановитих і не дуже, дисциплінованих і не вельми – адже всі вони для нього наче рідні діти, які, приходячи у дзюдо хлипкими та несформованими школяриками, за кілька років перетворюються на очах тренера у справжніх мужчин. На наше запитання, а чи, випадково, не ваші „починаючі” справжні мужчини „тренуються” на вулицях, „полюючи” на перехожих п’яних мужиків, Рудольф Матвєєв категорично заперечив: його учні на подібні ганебні вчинки не здатні апріорі – не те у виховання...


А ще у приміщені Палацу спорту, відведеному під тренування дзюдоїстів, нещодавно з’явилася обновка – символічного синьо-жовтого кольору татамі розміром 10 на 10 метрів, виготовлене з сучасного надміцного матеріалу. І хоча, зазначив „батько” місцевих дзюдоїстів, обнова влетіла йому у копієчку, він не оминув згадати добрим словом директорів „Світловодського маслосиркомбінату” та заводу „Спецзалізобетон” Леоніда Керекешу та Ігоря Островського, а також власника фірми „ВК і К” Валентина Козярчука – давніх своїх друзів і меценатів, які не відмовляються допомогти й матеріально розвиткові спортивної справи у місті.

Слухаючи Рудольфа, мимоволі відчуваєш, що дзюдо для нього не просто захоплення, хоббі або звичайна робота – без перебільшень, це сенс його життя.

Пилип ЗАКАРЛЮКА

Покликання Рудольфа Матвєєва
„Р. Матвєєв (третій ліворуч) і учні (далеко не всі)

Покликання Рудольфа Матвєєва
На фото з Інтернету юний Р. Матвєєв на татамі 20 років тому (ліворуч)

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top