П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Про затвердження Порядку відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання у м.Світловодськ

Виконавчий комітет Світловодської міської ради відповідно до ст. 9, 13 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення Світловодської міської ради "Про затвердження Порядку відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання у м.Світловодськ".


Стислий зміст регуляторного акта

Регуляторний акт розроблено згідно з Правилами надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою КМУ від 21.07.2005р. №630 та ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування".

Метою прийняття запропонованого регуляторного акта є врегулювання питання надання дозволів на від'єднання від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та фактичному встановленні систем автономного опалення у м.Світловодську.

Регуляторний акт розроблений з метою створення прозорої процедури документального оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води (далі – ЦО і ГВП) при відмові споживачів від послуг ЦО і ГВП та самостійному встановленні споживачами систем автономного опалення у м.Світловодськ.

Базове відстеження буде здійснено через три місяці з дня набрання чинності цього регуляторного акта, повторне відстеження – через рік з дня набрання чинності.

Спосіб оприлюднення регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу – в газеті "Світловодськ вечірній" та на офіційному веб-сайті Світловодської міської ради в мережі Інтернет: https://www.rada.svіtlovodsk.org.

Також з повним текстом проекту регуляторного акта, аналізом регуляторного впливу можна ознайомитись безпосередньо у кімнаті №10 адмінбудинку по вул. Леніна, 14 та в адмінбудинку по вул. Леніна, 4, УЖКГ, щоденно з 8.00 до 17.00.

Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акта приймаються письмово протягом місяця з дня оприлюднення регуляторного акта за адресою: вул. Леніна, 14, м.Світловодськ, Кіровоградська обл., 27500.

Про затвердження Порядку відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання у м. Світловодськ
З метою врегулювання питання надання дозволів на від'єднання від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання (далі - ЦО і ГВП) та влаштування індивідуальних (автономних) систем теплопостачання у приміщеннях житлових будинків у місті Світловодськ, згідно Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення, затверджених постановою КМУ від 21.07.2005р. №630 та ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування", міська рада вирішила:

1. Затвердити Порядок оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та фактичному встановленні систем автономного опалення (додаток 1).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого господарства та комунальної власності.

Секретар міської ради
В. Юшко.


Додаток №1

Порядок оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та фактичному встановленні систем автономного опалення

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає процедуру документального оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води (далі – ЦО і ГВП) при відмові споживачів від послуг ЦО і ГВП та самостійному встановленні споживачами систем автономного опалення.

1.2. Для реалізації права споживачів на відмову від отримання послуг ЦО і ГВП створена та затверджена рішенням виконкому міської ради постійно діюча міжвідомча комісія, яка розглядає питання щодо відключення споживачів від мереж ЦО і ГВП в разі їх відмови від отримання послуг централізованого теплопостачання (далі – Комісія).

2. Розгляд та прийняття рішення про відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання

2.1. Для вирішення питання отримання дозволу на відключення квартири від мереж централізованого опалення, власник квартири звертається до Комісії з письмовою заявою про відключення квартири від мереж ЦО і ГВП.

2.2. У заяві про відключення від мереж ЦО і ГВП зазначається причина відключення.

2.3. До заяви додається:
- копія паспорта власника (власників) квартири;
- копії довідок про присвоєння ідентифікаційного коду.
- копія правовстановлювального документа, що посвідчує право власності на квартиру;
- копія технічного паспорта на квартиру;
- акт про фактичне відключення квартири від мереж центрального опалення, складений за участю представника УЖКГ Світловодського міськвиконкому та обслуговуючого ЖЕКу; квитанція про оплату внеску на розвиток інженерної інфраструктури міста (сума внеску розраховується з розрахунку 51,00 грн. за квадратний метр загальної площі квартири).

2.4. Комісія приймає до розгляду заяву з вичерпним переліком документів, згідно п.2.3. Положення.

2.5. Комісія протягом місяця розглядає надані матеріали про відключення від мереж ЦО і ГВП.

2.6. Витяг з протоколу комісії з позитивним рішенням є підставою для збору вихідних даних (отримання технічних умов експлуатуючої організації та УЕГГ) на виготовлення проектно-кошторисної документації.

2.7. Власник квартири (наймач, орендар) замовляє проектно-кошторисну документацію на влаштування індивідуального опалення квартири в проектній організації, з обов'язковим погодженням її в організаціях, які видали технічні умови.

2.8. Проект індивідуального теплопостачання повинен містити розділи: газопостачання (електропостачання), від'єднання від систем ЦО і ГВП, під'єднання до внутрішньобудинкових мереж холодного водопостачання та розрахунок витрат тепла на опалення місць загального користування.

2.9. Один екземпляр погодженої проектно-кошторисної документації передається балансоутримувачу будинку.

2.10. Після погодженої проектно-кошторисної документації власник квартири оформляє акт на від'єднання, з одночасним заключенням договору на опалення місць загального користування і погашення заборгованості за послуги ЦО і ГВП.

2.11. Акт про від'єднання, оформлений належним чином, подається на затвердження комісії.

2.12. Затверджений акт є підставою для зняття квартири з обліку в СП ТОВ "Світловодськпобут" та припинення нарахувань за послуги з теплопостачання.

Керуючий справами виконкому
В. Туманов.


Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Світловодської міської ради "Про затвердження Порядку відключення споживачів від мереж центрального опаленная і гарячого водопостачання у м.Світловодськ".

Аналіз регуляторного впливу підготовлений відповідно до Законів України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", "Про місцеве самоврядування в Україні", Методики проведення аналізу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004р. №308.

1. Опис проблеми. Метою прийняття запропонованого регуляторного акту є врегулювання питання надання дозволів на від'єднання від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та фактичному встановленні систем автономного опалення. Ця проблема не може бути розв'язана за допомогою ринкових механізмів і потребує вирішення шляхом затвердження Світловодською міською радою Порядку відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання у м.Світловодськ.

2. Способи регулювання проблеми. Відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про житлово-комунальні послуги" проблеми житлово-комунальної сфери відносяться до відання органів місцевого самоврядування влади і підлягають державному регулюванню.

3. Цілі регулювання. Введення в дію зазначеного рішення спрямоване на своєчасне, повне та якісне документальне оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води.

4. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення цілі. Альтернативний спосіб вирішення проблеми відсутній у зв'язку з існуючими вимогами діючого законодавства України.

Механізм, який пропонується застосувати для розв'язання проблеми. Запровадження порядку оформлення відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання та фактичному встановленні систем автономного опалення дає можливість комісії приймати до розгляду заяву з вичерпним переліком документів і на протязі місяця розглядати надані матеріали про відключення від мереж ЦО і ГВП.

5. Обгрунтування можливостей досягнення зазначених цілей. Впровадження регуляторного акта покладено на управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міської ради.

6. Очікувані результати прийняття акта. Запропонований проект регуляторного акта максимально відповідає тим умовам, що склалися між власниками квартир, які не користуються послугами з теплопостачання та СП ТОВ "Світловодськпобут".Його запровадження дозволить вдосконалити регулювання розгляду та прийняття рішення про відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення.

7. Строк чинності регуляторного акта. Строк дії даного регуляторного акта необмежений, з можливістю внесення до нього змін та його відміни у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.

8. Відстеження результативності регуляторного акта. Відстеження результативності регуляторного акту в разі його прийняття буде здійснене управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міської ради. Базове відстеження буде здійснено через три місяця з дня набрання чинності цього регуляторного акту, повторне відстеження – через рік з дня набрання чинності.

Начальник УЖКГ
В.Семенов

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top