Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

СКІЛЬКИ Ж ПЛАТИТИМУТЬ СВІТЛОВОДЦІ ЗА КВАРТИРУ

Спочатку – невеличкий екскурс у нещодавнє минуле. У квітні 2005 року світловодські урядники, враховуючи побажання ЖЕКів, яким було геть кепсько виживати при діючому тарифові у 25 і 33 (33 – якщо будинок з ліфтами) копійки за квадратний метр, встановили новий: 50 і 63 копійки відповідно за кв/м. Але „ідилія” тривала недовго – один громадсько-активний дядечка оскаржив це виконкомівське рішення у суді. Останній визнав, що таки так - це є порушення. Відтоді світловодці почали платити „за хату” як кому заманеться. Місцеві власті, захоплені „міжгілковою” боротьбою, жодним чином не відреагували на судову постанову.
^ Реклама ^


Таке тривало до 9 листопада поточного року, коли, нарешті, міськвиконком відмінив новий тариф. Але стався конфуз: Кіровоградська облдержадміністрація в цей час скасовує...старий тариф. Тобто, на сьогодні, взагалі, ніякого тарифу немає – ані старого, ані нового... ЖЕКи здійняли ґвалт. Що й послугувало на засіданні виконавчого комітету міста минулого четверга створити робочу групу, до якої увійшли міськдепи, представники громадськості, юристи, економісти тощо задля пошуку „золотої середини” поміж економічним обґрунтуванням тарифу і платоспроможністю населення. Визначитись, враховуючи всі нюанси, комісія має до 27 листопада.

Але, як зазначив начальник управління економіки Світловодського міськвиконкому Ігор Петров, урядники весь цей час не байдикували – розробку нових тарифів на житло вже завершено - навіть з урахуванням „свіжої” постанови Кабміну, яка наголошує, квартирна плата має різнитися не лише будинково (місце розташування, вік та стан будови тощо) а й квартирно (поверх). Розробкою займалися головно ЖЕКи, але, наголосив пан Петров, їх контролювали економісти міськвиконкому. Але, щоби все було по-демократичному, вирішено провести додаткову експертизу з залученням ще й представників громадськості.

Та, як подейкують тутешні скептики, день 27 листопада навряд чи стане „святом” впровадження нового тарифу на житло – диференціація від 26 копійок до 1,60 гривень за кв/м житла має ще викликати бурхливі дискусії. Особливо – верхня межа нового тарифу.

Пилип ЗАКАРЛЮКА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top