Вівторок, 16 квітня 2024
Светловодск

Місто співало, місто вигравало, день народження свій зустрічало...

До свята кожний з нас  готується заздалегідь, до дня народження міста – ми готувалися всі разом. Мабуть, і природа відчула оту позитивну ауру Світловодська і світловодців, не підвела. День був сонячним і ніби запрошував відвідати цілу низку святкових заходів, що розпочалися о 9-ій ранку  і тривали до пізнього вечора, завершившись  напрочуд гарним феєрверком.
Кожний мав можливість насолодитися тим, до чого лежить душа: подивитися виставку картин, побувати на відкритті пам’ятної таблички "Дерево пам’яті Табурища", подивитися виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва, висловити свої почуття до рідного міста в малюнках графіті, а ще – танцювати, співати, випити за здоров’я міста та його мешканців різних напоїв та закусити великим асортиментом м’ясних, овочевих, рибних та інших страв. Для дітей розваг було ще більше. Вони досхочу каталися на атракціонах, з’їли бзліч морозива та інших солодощів, купували яскраві повітряні кульки та інші іграшки. А від своїх батьків, від святкового настрою городян їм передавалося оте піднесення і гордість за рідне місто, в якому більшості з них захочеться залишитися і у свідомому своєму житті.


Кілька разів – біля Дерева пам’яті, на Бульварному узвозі зі словами вітань і найкращих побажань до світловодців звертався міський голова Павло Солодов. У Зеленому театрі Павло Валентинович сказав:
– Сьогодні особливе свято – це початок нових звершень, початок устремлінь в майбутнє. Сьогодні світловодська громада у колі своїх друзів святкує своє 52-річчя. Трохи більше, ніж півстоліття тому до Табурища з’їхалися комсомольці, молодь, люди, які за покликом серця приїхали на будівництво Кременчуцької ГЕС, на будівництво нашого міста..
Сьогодні наше місто – це потужний промисловий центр, це місто, яке має велике майбутнє. І хоча воно вважається наймолодшим у Кіровоградській області, в його історії переплелися історія і Крилова, і Табурища, і Новогеоргіївська. А наше минуле – це місточок до нашого майбутнього. Вшановуючи тих, хто стояв біля першоджерел нашого міста, віддаючи їм данину поваги, ми низько вклоняємося їм за їхній трудовий подвиг.
Світловодськ – це місто великих можливостей. І я вірю, що спільними зусиллями ми відродимо перлину Дніпра, бо ми гідні достойного життя, нас єднає Світловодськ.
Секретар міської ради Геннадій Френкель називає прізвища світловодців, яких, згідно з рішенням треьої сесії п’ятого скликання вирішили нагородити Почесним знаком Світловодської міськради "За заслуги перед Світловодщиною". Міський голова Павло Солодов вручив Почесний знак Анатолію Петульку, ветерану Великої Вітчизняної війни та ветерану праці (на знімку вгорі), Вікторії Мусієнко – колишньому начальникові управління торгівлі, нині пенсіонерці, Ганні Скибіцькій – голові ради Української міжрайонної Спілки в’язнів – жертв нацизму Світловодського відділення. Посмертно цієї ж нагороди удостоєно першого фотокореспондента місцевих газет Новогеоргіївська і Світловодська Василя Перепечая. Йому ж, згідно з рішенням виконавчого комітету, за кошти з міського бюджету, встановлено пам’ятник на могилі.
Зі щирими слова привітань до світловодців звернулися численні гості з сусідніх міст: представники міських рад Кременчука, Комсомольська, Олександрії, Знам’янки, заступник міського голови Кіровоградського міськвиконкому Валерій Скороход.
А потім світловодці насолоджувалися калейдоскопом виступів улюблених дитячих та дорослих художніх колективів Світловодська і Власівки, учасників художньої самодіяльності міського палацу культури, районного будинку культури. Власівського будинку культури, Центру дитячої та юнацької творчості.

Вікторія АРХИПОВА.
Юрій КУРИЩЕНКО (фото).


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top