Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Номінанти дня музеїв

Міський краєзнавчий музей жодного року, починаючи від 1977–го, коли ЮНЕСКО запропонувало 18 травня вважати Всесвітнім Днем музеїв, не стояв осторонь від цієї глобальної урочистості. Та, як правило, у нас все відбувалося за накатаною схемою: привітання від влади та громадян, цукерки та квіти...
^ Реклама ^

А от цього року відпрацьований роками механізм зазнав певного коригування. Ні, солодощі та інші подарунки для музею не відмінялися – новація полягала у тому, що музей запровадив 4 номінації для своїх найліпших друзів. А їх у музею виявилось чимало – його берегиня Ольга Аболмасова зізналась, що визначення кращих з кращих було для неї вельми непростою задачею, та колектив музею таки вчасно з нею впоровся – у самий переддень Дня музеїв. Отже, у номінації "Благодійник року" Почесну грамоту від музею отримав ЗАТ "Світловодський завод "Спецзалізобетон" (директор Ігор Островський). Саме це підприємство, за словами пані Аболмасової, надало найбільшу допомогу в облаштуванні прилеглої території: було збудовано і пофарбовано паркан довкола музею. Почесною грамотою у наступній номінації – "Дарувальник року" – було вшановано приватного підприємця Вадима Пальчука. Пан Вадим не лише колекціонує різні старожитності, а й охоче ділиться ними з музеєм. От і цього року завдяки йому експонати музею поповнилися Псалтирем, що датовано 1854 роком, старовинним самоваром знаної у минулому фірми "Баташов", козацькими люльками та хрестиками XVIII століття. Не забула пані Ольга і відзначити майстрів, роботи яких виставляв музей для широкого загалу. Номінантом "Майстер декоративно–ужиткового мистецтва" став, а ми про нього писали в одному з номерів газети, Павло Бащук. Його доробки з дерева на тему українських казок й оповідань "Одарка", "Карась", "Пацюк" і т.д. протягом тривалого часу викликали жвавий інтерес у відвідувачів музею.
І остання номінація – "Інформаційний спонсор року". Ним, за численні репортажі на музейну тематику, визнано телевізійників ТРК "Веселка"... Переповідаючи нам, як проходив відбір номінантів, пані директорка зазначила, що серед друкованих ЗМІ наша молода газета, як інформаційний партнер музею, стоїть на першому місці. Що, безумовно, і нам було приємно почути у Всесвітній День музеїв.

Номінанти дня музеїв
Віталій АСАУЛЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top