Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Почесні громадяни міста сподіваються... Новина з фото

Почесні громадяни міста сподіваються...

Почесні громадяни, які проживають нині у Світловодську, звернулися до міського голови Володимира Волкова з письмовим проханням передбачити у міському бюджеті на 2006 рік  фінансування пунктів "Положення про Почесного громадянина м.Світловодськ".
^ Реклама ^

На узгодження цього рішення товариство Почесних громадян у складі Василя Власенка – голови правління  ВАТ "Світловодськцивільбуд", депутата міськради, Святослава Ярового - колишнього директора Кременчуцької ГЕС, Євгена Говоруна - заступника гендиректора СП ТОВ "Світловодськпобут", депутата міськради, Михайла Шаповала - колишнього заступника голови міськвиконкому та голови міськплану, а нині віце-президента МВ УСПП та депутата міськради, а також господині - директорки міського краєзнавчого музею Ольги Аболмасової  (на фото - зліва направо),  зібралося у неділю в затишному приміщенні цього культурологічного закладу.

 Хотіли та через хворобу не змогли прийти гендиректор ЗАТ "ОДЕБП", депутат облради Іван Марон, Герой Совєтського Союзу Андрій Цимбал та колишній голова райвиконкому, а нині голова ради ветеранів району Микола Машуков. На початку обговорення основного питання пані Аболмасова провела історичні паралелі (з часів Крилова та Новогеоргіївська), пов'язані з інститутом Почесного громадянства. Раніше, зазначила вона, статус почесного громадянина мав неабияку вагу і авторитет. Її доповнив і, водночас, переніс у нинішній час Михайло Шаповал. Він нагадав, зокрема, що у сучасному Кременчуці фотогалерея Почесних громадян цього міста прикрашає фойє Кременчуцького міськвиконкому. А у нас... За його словами, "Положення про Почесного громадянина м. Світловодськ", яке було прийнято сесією міської ради у 1997 році і доповнене у 2002-му, а саме установка табличок на будинках, де мешкають такі люди, звільнення від сплати за комунальні послуги, щорічне дотування з міського бюджету на оздоровлення кожного почесного громадянина в межах 500 гривень - залишається лише на папері. І з цим недолугим становищем світловодських Почесних громадян не могли не погодитись інші і написали листа на ім'я міського голови Володимира Волкова, а в його особі - до депутатського корпусу міста, в якому висловили сподівання, що, приймаючи бюджет Світловодська на 2006 рік, буде таки передбачена стаття фінансування цієї категорії громадян.  "Повірте, - сказав нам згодом пан Шаповал, - річ не в тім, щоби отримувати всі ці пільги, Почесні громадяни - люди самодостатні. Я впевнений, що більшість з нас відмовиться від передбачених Положенням коштів на користь підтримки якої-небудь соціальної програми. Ми лише хочемо нагадати міській владі про виконання взятих на себе зобов'язань".

Наша довідка: Нині налічується 14 чоловік, яким надано статус "Почесного громадянина Світловодська". Окрім вищезазначених, цей статус мають також поет Віктор Соколов (посмертно) та космонавт, герой РФ, який є уродженцем Світловодщини, Юрій Маленченко.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top