Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сессія на ГЕСі: дещо віддати, щось повернути

Світловодські депутати - що цигани: поки їхня сесійна зала все ще ремонтується, вони вимушені поневірятися по різним "приймам".
Зберуться у "Славутичі" - там пікетувальники з плакатами "Геть АТБ!" допікають, зберуться у непристосованій для подібних форумів депутатській кімнаті - пікетувальники не пролазять, так дихати нічим. А путнього так хочеться ще багато зробити поки депутатська каденція не скінчилась...
^ Реклама ^

Сессія на ГЕСі: дещо віддати, щось повернутиНайоптимальніше місце - актова зала Кременчуцької ГЕС - воєнізована охорона, вхід за перепустками або спеціальним дозволом. Саме тут наші обранці й провели позачергову свою сесію.

Всього було розглянуто десять питань. Переважно вирішували або щось відібрати, тобто, повернути, або віддати, тобто, передати. Отже вирішено відібрати в олександрійців світловодські ліфти. Лунала думка, що ліфти в світловодських багатоповерхівках запльовані та не їздять через те, що вони належать то "Кривбасліфту", то "Олександріяліфту". Відтепер - досить, вирішили міськдепи. Є ж у нас своє комунальне підприємство "Господарник" (в народі його ще називають "ревівський" ЖЕК), яке за рахунок від продажу землі збільшило свій статутний фонд на 45 тисяч гривень, а також отримало необхідні дозволи на обслуговування ліфтів. От воно (КП "Господарник") нехай і переймається ліфтами замість олександрійців. До того ж керівниця "Господарника" пані Гетьманець завірила шановне панство, що за ліфти світловодці платити будуть як і раніше - 9,5 коп./м2.

А ще вирішили спробувати відібрати у Світловодської РДА доходний шмат землі. Мова йдеться про земельну ділянку, на якій розташоване ВАТ "АТП №13507". Ця ділянка знаходиться під юрисдикцією району і плата за землю, також, надходить у районні "засіки", хоча ще нещодавно, стверджували деякі обранці, вона належала місту. "Нє панятно!". Ось тепер депутатська комісія, яку було утворено щодо цього має розібратися: на чиїх землях розташоване АТП.

Більше нічого на сесії не відбирали, а натомість, вирішували, як краще віддавати. Спершу прикинули, скільки віддати бюджетникам. Адже за рахунок Державної дотації було збільшено на 1,3 мільйона гривень дохідну частину бюджету. Задля підвищення заробітної плати вирішено "підкинути" 700 тисяч гривень освітянам, понад 200 тисяч - культпрацівникам, близько 180 тисяч - медикам, 28 тисяч - управлінню молоді та спорту та виконкомові - понад 90 тисяч.

Віддавати чи не віддавати міськводоканал, майно якого сягає понад 10 мільйонів гривень, в оперативне управління  обласного комунального  підприємства "Кіровоград-вода", поки що не вирішили... За словами чиновника Кіровоградської ОДА Олександра Романюка, який прибув з облцентру, передача водоканалів Світловодська, Олександрії, Знам'янки та Кіровограду під егіду "Кіровоград-води" дасть змогу скоротити витрати та значно підвищити якість питної води. Остаточну відповідь депутати відклали до 20 грудня.

І найсуттєвіше, що було віддано, власне, через це, за великим рахунком, і скликалася сесія, це земельна ділянка площею 0,25 га, що знаходиться на Лєніна поряд з будинком за №67 - у поіменному голосуванні більшість депутатів (25) висловилась за надання дозволу дніпропетровському ТОВ "АТБ-Торґстрой" на складання проекту землеустрою під будівництво торговельного комплексу. "Такі, да", - кажуть в Одесі...

Зазирнули обранці й у бюджетне майбутнє, а саме, до бюджету на 2006 рік. Враховуючи те, зазначали вони, що при формуванні Держбюджету наші побажання (тобто, життєво необхідні витрати) враховано тільки на 50%, бюджет міста на 2006 рік треба формувати "на основі нормативів соцзабезпеченості", іншими словами, за рахунок "додаткового трансферту з Держбюджету".
"І, якщо до нас не прислухаються, то ми будемо відмовлятися від делегованих повноважень," - наголосила сесія.
Дане рішення донесли до Президента, Уряду, Верховної Ради. А заодно вирішили направити трьох чоловік до Києва для пікетування на час прийняття Держбюджету.

Решта питань на сесії були, так собі, малоцікаві.

Лев Гадюкiн

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top