Четвер, 18 квітня 2024
Свято

Нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов'язком, а лише приємною місією

Напередодні професійного свята медиків, що нинішнього року припало на 20 червня, у міському Будинку культури і справді ніде було яблуку впасти. Адже сюди прийшли не тільки нині працюючі медики, а й ветерани цієї благородної професії. Загальний піднесений настрій зали сторицею примножили колективи художньої самодіяльності.


Спочатку вшанували найповажніших: під оплески присутніх зі своїх місць в залі піднялися медпрацівники-ветерани праці та ветерани війни. Всім їм вручили квіти та подарунки, присвятили декілька номерів діти та дорослі актори-аматори.

А скільки щирих і приємних вітань почули на свою адресу медики, скільки подарунків отримала ЦРЛ!

Лікарів, фельдшерів, працівників санепідемстанції, обслуговуючий персонал Світловодської ЦРЛ та по-ліклініки від імені виконавчого комітету міської ради, депутатського корпусу, від себе особисто привітав секретар міської ради Віталій Юшко. Разом з депутатом міської ради Юрієм Павлінським він вручив головному лікарю ЦРЛ Юрію Котенку електрокардіограф – внесок депутатів Світловодської міської ради в медицину, а лікарю-педіатру дитячого відділення ЦРЛ Віктору Каплуну премію Світловодської міської ради та виконавчого комітету імені заслуженого лікаря України Віри Ісаївни Абакумової.

Зі щирими вітаннями до присутніх звернулися народний депутат України від Партії регіонів, член парламентського комітету ВР з питнь банківської і фінансової сфери Олександр Єдін та депутат обласної ради, голова Світловодської міської організації Партії регіонів, генеральний директор ЗАТ "ОДЕБП" Іван Марон. Олександр Йосипович Єдін принагідно згадав, що і його мама 40 років працювала медичною сестрою на Кіровоградщині. Повідомив, що Президент України Віктор Янукович та Уряд на чолі з Миколою Азаровим планують поступово збільшувати розміри пенсій. У бюджеті заклали чималу суму на придбання в лікарні України сучасного медичного устаткування, для надбавок до зарплати медичним працівникам. О.Єдін та І.Марон вручили медичним працівникам подяки і подарунки від Партії регіонів, в тому числі лікарям медсанчастини ЗАТ "ОДЕБП" Олександру Івановичу та Ніні Дмитрівні Холявкам.

Цього ж дня Олександр Йосипович Єдін на запрошення головного лікаря Світловодської ЦРЛ побував у пологовому будинку і був вражений побаченим. "Це – один з кращих пологових будинків України!" – таку оцінку дав народний депутат будівлі, де народжуються немовлята не тільки Світловодська та району, а й з сусідніх районів.

З привітаннями та подарунками прийшли до винуватців свята і генеральний директор лікувально-діагностичного центру "Ескулап" Лев Брагинський, керуючий Світловодським відділенням "Приватбанк" Сергій Герасименко, заступник військового комісара Світловодсько-Онуфріївського об'єднаного міськрай-військкомату Андрій Лисенко, депутат Світловодської міської ради, голова профільної комісії з охорони здоров'я Валентина Юрченко, директор медико-діагностичного центру "АЙРС" Юхим Козирєв.

Головний лікар ЦРЛ, начальник управління охорони здоров'я Світловодської міської ради Юрій Котенко розповів про досягнення світловодських медиків протягом минулого і нинішнього років, а вони – вагомі; про нове діагностичне обладнання. Приємно, що в лікарні нині працює чимало молодих спе-ціалістів, які вже встигли належно зарекомендувати себе.

Престижні нагороди – Почесні грамоти Кіровоградської ОДА та обласної ради, управління охорони здоров'я Кіровоградської ОДА, грошові премії Управління охорони здоров'я Світловодської міської ради, Почесні грамоти виконавчого комітету Світловодської міської ради, Почесні грамоти та премії Світловодської ЦРЛ отримали понад 80 медичних працівників та обслуговуючий персонал лікарні. А високу нагороду – Почесну грамоту Міністерства охорони здоров'я – Ю.Котенко вручив старшій медичній сестрі по-ліклініки Лілії Олефір.

Вдячні глядачі щиро аплодували чудовим номерам художньої самодіяльності, підготовленими дитячими і дорослими творчими колективи Світловодського міського Палацу культури. Свято, щире і по-родинному тепле, безумовно, вдалося, і надовго залишиться в пам'яті усіх його учасників.

Вікторія АРХИПОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top