Субота, 20 квітня 2024
Влада

На засіданні виконавчого комітету

Чергове засідання виконавчого комітету відбулося 20 травня, на якому члени виконкому розглянули близько 30 питань. Коротко про основні.


Дитячий літній відпочинок-2010
До літа залишилися лічені дні, тож саме час і подбати, і поговорити про літній відпочинок дітей. Про їхнє оздоровлення, заходи (документ з 19 пунктів), та фінансування цієї потрібної справи присутнім доповіла Неля Брусенцева, начальник управління відділу на спорту.

Отож, на території міста у період з 7 по 24 червня у місті працюватимуть 10 пришкільних оздоровчих таборів управління освіти: «Зіронька» (школа №2), «Каштан» (№4), «Ластівка» (№5), «Зернятко» (№7), «Веселка» (№8), «Барвінок» (№9), «Сонечко» (№10), «Соняшник» (станція юних натуралістів), «Веселка -1» (центр дитячої та юнацької творчості), «Юний моряк» (центр військово-патріотичного виховання) Всі вони загалом готуються прийняти 680 діток, в тому числі 12 дітей-сиріт.

Фінансування заходів з оздоровлення дітей проводитиметься за рахунок коштів загального фонду міського бюджету на загальну суму майже 178 тисяч гривень. Згідно з нормами харчування в оздоровчих закладах на одну дитину на день витрачатиметься 15.00 грн.

Інваліди війни це заслужили!
Доповідаючи питання ремонту квартир інвалідів ВВв, Володимир Семенов, начальник управління житлово-комунального господарства повідомив середню вартість ремонту 1 кв.м. житла для інвалідів та осіб, прирівнених до них, у сумі 1159,00 грн., що складає 30% від вартості будівництва 1 кв.м. площі житлових будинків в Кіровоградській області. Члени виконкому затвердили нові норми і, відповідно, попередні скасували.

«Нагороди – дійсно заслуженим!» – сказали члени виконкому, але остаточно це вирішують депутати!
Чимало емоцій цього разу викликало обговорення питання отримання громадянами нашого міста Почесного знаку «За заслуги перед Світловодщиною». Список претендентів містив 14 осіб (питання розглядалося на двох засіданнях: від 13 та 20 травня). Як правило, колективи підприємств та організацій визначили людей та зробили відповідні подання до організаційного відділу Світловодського міськвиконкому, деякі проявили ініціативу самі...

Без сумніву, у Світловодську є люди, які чимало зробили для свого міста, і вони дійсно гідні нагород. Але з’ясувалося, що основна заслуга більшості зі списку полягає в тому, що вони дисципліновано ходили на роботу та пропрацювали на одному місці не один десяток років. Члени виконкому обурилися: таких у місті переважна більшість і за свою роботу вони, відповідно, отримували зарплату. Що такого особливого зробили претенденти, які лише справно ходили на роботу? Натомість дійсно заслужені громадяни, як правило, скромні, вони не можуть кричати про свої заслуги, бо не звикли афішувати свої здобутки.

...Якщо нагороди легко роздаються, то й їхня важливість та значимість знецінюється. Аби отримати нагороду «За заслуги перед Світловодщиною», певно, треба зробити щось таке, аби цю людину згадали й через 5, і через 25 років...

Не варто також забувати, що Світловодськ – невелике місто, де багато людей один одного знають і іноді, після вручення чергової нагороди, посадовцям доводиться вислуховувати потік критики на адресу тих, хто, так би мовити, роздає такі високі звання.

Обговоривши кожну кандидатуру та проголосувавши на свій розсуд, члени виконкому з 14 залишили лише 6. Нагадаємо: присвоєння цього звання – прерогатива депутатів міської ради, чергове засідання якої відбулося 25 травня. Більш детально про нагородження – у матеріалі «На сесії міської ради».

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top