П’ятниця, 19 квітня 2024
Культура

"Болеро" з успіхом відзначив своє 15-річчя

"Болеро" з успіхом відзначив своє 15-річчяЗразковий хореографічний колектив "Болеро" Центру дитячої та юнацької творчості 22 травня представив глядачам міського палацу культури святкову програму, присвячену своєму 15-річчю. Нехай сумують ті, хто не потрапив на чудовий концерт, хто позбавив себе можливості отримати задоволення від дитячої безпосередності, поєднаної з дорослою професійністю, відчути гордість за талановитих людей, яких чимало у нашому місті і про яких, на жаль, ми майже нічого не знаємо.
Керівник колективу Ганна Скляренко розпочала свій творчий шлях 15 років тому у стінах середньої школи №7, зібравши маленьких дітей, котрі згодом принесли "Болеро" шалену популярність. Талант і працелюбність, наполегливість і послідовність молодого керівника дали поштовх до стрімкого зростання колективу. Перші кроки були зроблені у традиційному стилі спортивного бального танцю, але колектив постійно перебував у творчому пошуку. Це був період становлення, наполегливої праці і певних досягнень. Тільки завдяки згуртованості керівника, дітей і батьків, віри у себе, долаючи перешкоди, колектив жив і зростав.


Першу перемогу у 2000 році ансамблю приніс міський конкурс "Шлях до успіху", де старша і середня групи посіли перші місця. Ця перемога дала можливість займатися у ЦДЮТ і зіграла вирішальну роль у подальшій долі колективу. Завдяки підтримці тодішнього директора Центру Ірини Привалової, у 2005 році ансамбль "Болеро" отримв звання зразкового і вийшов на всеукраїнський і міжнародний рівень. Ось тільки перелік всеукраїнських і міжнародних фестивалів, які принесли другі і треті місця колективу: "Хай живе надія" (м. Олександрія), "День землі" (м.Кіровоград), "Чорноморські ігри" (м.Скадовськ), "Сузір'я мрій" (м.Дніпропетровськ), "Танець скликає друзів" (м.Кривий Ріг), "Міллєніум" (м.Полтава).

Ансамбль "Болеро" – постійний учасник міських заходів. Він має своє неповторне обличчя. Його виступ – це завжди шоу, де представлені усі види масового, сольного, ансамблевого танцю. Для цього колективу характерні нетрадиційні поєднання класики, модерну і вільного танцю, фольклору народів Сходу, Африки, ліричного і запального українського.

Усе найкраще представили 22 учасника "Болеро" у святковій програмі, а крім танців було кілька зворушливих моментів: відео-історія колективу на великому екрані з наступним врученням пам'ятних дисків учасникам першого, другого, діючого складу "Болеро", унікальній групі брейк-данс, яка майже три роки була складовою частиною колективу і відрізнялася майстерністю, хорошою фізичною підготовкою, відмінною технікою. Мені вдалося познайомитися з учасниками саме цієї групи Денисом, Олегом, Пашею перед концертом. Сьогодні їм вже по 25 років, але вони із задоволенням згадують ті часи, коли одну "мівіну" ділили на всіх, тіснилися в одній кімнаті, бо не хотіли розлучатися ні на годину з друзями під час конкурсів і фестивалів. А ще велику вдячність вони проносять через своє життя до Ганни Олександрівни Скляренко, яка не тільки вчила їх танцювати, а й допомогла стати яскравими особистостями. Такої ж думки дотримуються і учасники першого легендарного складу "Болеро", який випромінював таку потужну енергію, що зал завмирав, Юля і Наташа.

Теплі і зворушливі слова на адресу талановитого керівника, які звучали неодноразово, кілька надзвичайних букетів з 15-ти троянд не могли не розчулити Ганну Скляренко. Але вона до кінця програми, як режисер-постановник і автор сценарію, модельєр костюмів і постановник танців уважно стежила за всім, що відбувалося, керувала, направляла і дуже сором'язливо поводилася на сцені.

Прикрасила концерт "Болеро" талановита Світловодська співачка Світлана Міславська. Чудовий голос, вишукані костюми, майстерне виконання пісень супроводжувалися бурхливими аплодисментами.

І ось настав час прощатися з тими хто залишає колектив у цьому році. Сльози на очах, напутні слова… Але головним є впевненість: традиції славного колективу обов'язково продовжаться!

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top