П’ятниця, 29 березня 2024
Корисна інформація

Нерест риби

Нерест – відповідальна пора в житті водних мешканців. Для розмноження риби потрібні сприятливі умови: вода має бути чистою, у ній – достатньо корму, місця нересту – недоторканими, на всіх водоймах має бути абсолютна тиша і спокій.
Згідно з наказом №19 від 4.03.10 року ГУ «Полтавадержрибоохорона» з 1 квітня 2010 року на Дніпродзержинському водосховищі та річках, які впадають у це водосховище, на час встановлено заборону вилову риби. Ця заборона буде тривати до 10 червня. У відповідності з діючими «Правилами любительського та спортивного рибальства» у внутрішніх водоймах України любительський та спортивний вилов риби дозволяється однією вудкою з одним гачком на спеціально відведених для цього ділянках. У межах Світловодська любительський і спортивний вилов риби дозволяється поплавковою вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею з берега у межах населених пунктів (за винятком місць нересту риби). Норма вилову риби – 3 кг за день.


У цей період без спеціальних дозволів, які видають органи рибоохорони, забороняється вихід на акваторію індивідуальних моторних і безмоторних плавзасобів.

Увага! Цілорічно забороняється вилов риби у забороненій зоні рибальства Кременчуцької ГЕС (на відстані 10 км вниз від греблі гідроелектростанції), у Світловодських та Білецьківських плавнях, які є природними нерестилищами риби. Під час нересту забороняється перебування з будь-якими засобами її вилову, навіть з вудками. На островах, які входять у зону нерестилища на берегах водоймищ не можна ставити наметів. На ринках міста забороняється продаж усіх видів риби.

Винні у вилові риби в заборонений період притягатимуться до адміністративної та кримінальної відповідальності з конфіскацією рибальського знаряддя лову та транспорту. Настав час покінчити з найменшими порушеннями природоохоронних законів.

С. О. ОЛЕФІРЕНКО,
Райдержінспектор ГУ «Полтавадержрибохорона».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top