Четвер, 28 березня 2024
Влада

На засіданні виконкому

До порядку денного засідання виконавчого комітету було внесено близько 50 питань, всі їх було розглянуто та прийнято відповідні рішення.


Виїзна торгівля у Світловодську
З настанням тепла торгівля сільськогосподарською продукцією і не лише нею, як правило, активізується. Отож, члени виконкому затвердили заходи щодо організації виїзної торгівлі у місті, а саме: затвердили дислокацію місць здійснення виїзної торгівлі плодоовочевою продукцією та іншими окремими видами продовольчих та непродовольчих товарів через пункти некапітальної забудови (палатки та павільйони для сезонного продажу товарів) та засоби пересувної мережі (авторозвозки, лавки-автопричепи, візки, спеціальне технологічне обладнання (низькотемпературні лотки-прилавки), розноски, лотки, столики тощо.

Місця дислокації місць виїзної торгівлі: вул. Леніна, між будинками №27 та №27-а (майданчик між торговельним павільйоном та перукарнею); майданчик вул. Леніна, біля житлового будинку №41; вул. Леніна, біля житлового будинку №65 (майданчик біля торговельного центру "Рось"); на розі вул. Будівельників – Калініна; вул. К.Маркса, навпроти будинків №1 та №1-а; вул. Чайковського, біля будинку №4-а (майданчик – біля магазину "Добриня"); вул. Єгорова (біля автостанції); вул. Леніна, біля зупинки "Центральна районна лікарня"; вул. В.Бойка (біля магазину "Чарівниця").

Документ також містить чимало пунктів, де розписані зобов’язання фізичних осіб-підприємців та громадян, які виявили бажання здійснювати виїзну торгівлю: отримати погодження Світловодської райСЕС на реалізацію товарів продовольчої групи; забезпечити сплату збору за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг у розмірі 17 грн. на день за кожен об'єкт торгівлі; забезпечити вільний доступ до земельних ділянок інженерних мереж, дотримуватись вимог інженерних служб міста, утримувати територію для здійснення торговельної діяльності в належному санітарному стані та здійснювати прибирання території після закінчення торгівлі тощо.

Об’єкти торгівлі обслуговуватиме «Комбінат комунальних послуг»
Відразу після цього рішення члени виконкому розглянути і проголосували «за» надання дозволу СМКП "ККП" на обслуговування об'єктів торгівлі для здійснення виїзної торгівлі плодоовочевою продукцією, картоплею, розсадою, квітами та окремими видами продовольчих та непродовольчих товарів на таких земельних ділянках: вул. Леніна (біля житлового будинку №77), площею 75 кв.м; вул. Ілліча, 1, площею 60 кв. м; вул. Єгорова (біля колгоспного ринку), площею 3700 кв. м.

Світловодське КП "Комбінат комунальних послуг" має забезпечити правильність нарахування, повноту та своєчасність справляння ринкового збору до міського бюджету, також на нього покладається відповідальність за санітарний стан території.

Зауважимо, решта місць не пристосовані для ведення торгівлі і вважаються стихійними.

Водоканал змінив ціни
Члени виконкому також проголосували за нові тарифи на розробку технічних умов водопостачання та водовідведення. Підкреслимо, інформація стосується тих, хто вперше користуватиметься послугами водоканалу.

Отож, за розробку технічних умов, що видаються на проектування водопроводу та каналізації на водопостачання юридичні особи всіх форм власності та фізичні особи-підприємці мають заплатити 218,12 грн.; мешканці приватного сектору – 134,09 грн.; на водовідведення – юридичні особи всіх форм власності та фізичні особи-підприємці – 218,12 грн.; мешканці приватного сектору – 134,09 грн.

Водопостачання та водовідведення: для юридичних осіб всіх форм власності та фізичних осіб-підприємців – 271,00 грн.; для мешканців приватного сектору – 166,58 грн.

За встановлення приладів обліку води юридичні особи вcix форм власності та фізичні особи-підприємців мають платити 105,00 грн.; мешканці приватного сектору – 65,03 грн. Попереднє ідентичне рішення від 20 листопада 2008 року №1431 чинність втратило.

Житлові питання
Цього разу їх було близько 20. Отож, на квартирний облік поставлено 10 осіб, ордери на житлові приміщення в гуртожитках міста отримали 4 осіб, а також розподілено та видано ордери на 5 звільнених квартир.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top