П’ятниця, 29 березня 2024
Культура

Світловодськ дорогою театрального мистецтва

Світловодськ дорогою театрального мистецтваТеатр – один із напрямків мистецтва, який зберігає усі класичні традиції людства. Здавна театр приваблював людей своєю чуттєвістю, емоціональністю, правдивістю зображуваних характерів. Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Не оминуло театральне дійство і наше місто.
Так, 26 березня 2010 року на сцену міського Палацу культури завітав Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького із виставою за трагікомедією Івана Карпенка-Карого "Мартин Боруля". Усі глядачі мали змогу насолодитися неперевершеною грою акторів: о 14:00 відбувся денний сеанс (для дітей), а о 18:00 – вечірній (для дорослих).


Актори зуміли донести до глядача усю проблематику п'єси: Мартин Боруля прагне стати дворянином, не маючи для цього належної освіти. Усю свою сім'ю він вчить жити "по-дворянськи", але йому це не вдається. Герой трагічно переживає "правду життя". Сім'я стає щасливою і без статусу дворянства. З великим пафосом актори змогли відтворити усю силу почуттів кожного персонажа. Глядач усвідомлює, що кожен повинен займатися своїм ділом, до якого у нього є здібності. Проблема особистих морально-етичних цінностей не залишила байдужим жодного.

Таким чином, завдяки найстарішому із художніх жанрів, якому стільки раз люди протягом ХХ-ХХІ століть пророчили смерть, запевняючи, що з високоякісним розвитком кінематографу, телебачення та інтернету він занепаде, люди духовно оновлюються у театрі, відчувають справжній смак життя.

Анастасія ПЕЧУР,
учениця 11-Б класу Світловодської ЗОШ №10.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top