П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

На сесії міської ради

29 грудня у міському Палаці культури відбулося пленарне засідання шістдесят шостої, останньої в 2009 році, сесії міської ради. На початок засідання в залі були присутні 35 народних обранців, що забезпечувало кворум необхідний для роботи сесії.
Цього разу обійшлися без депутатських запитів, тому відразу перейшли до блоку питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності. Зокрема, депутати затвердили уточнення технічних заходів цільової програми "Енергозбереження" на наступний рік об'єктів комунальної власності, черговий раз внесли зміни до програми приватизації об'єктів ком власності територіальної громади міста тощо.


В наступному блоці слід виділити питання про злиття дитячо-юнацьких спортивних шкіл №№ 1 і 2. Пропонувалося створити одну з 8 відділеннями на базі нинішньої ДЮСШ №1 та міського спортивного комплексу. За підрахунками економістів такий крок дає змогу зекономити 140 тисяч гривень для міського бюджету. Але є звернення батьків дітей, що займаються в одній зі шкіл, які з певних причин проти об'єднання. Які саме причини - присутнім почути не вдалося, так як представнику цих батьків слова не дали, тим більше, що проект рішення не підтримали. Отже, найближчим часом об'єднання не буде.

Тут же затвердили програму зайнятості населення на 2010 рік та відкоригували положення про центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Блок питань врегулювання архітектурно-земельних відносин виявився найбільшим і викликав певне пожвавлення серед депутатів. Отже, в цьому блоці питань як завжди передавали у власність громадянам, продавали земельні ділянки, давали дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою тощо. Зокрема, нарешті таки передали іноземному підприємству "Ай-Ер-Ес" по вул.Леніна, 108 землю в оренду на 10 років. Всього 31 питання цього блоку було підтримано міською радою.

В той же час депутати не підтримали жодного проекту рішення (тобто, відмовили) щодо погодження місця розташування торговельних павільйонів та кіосків (всього - 20) у місті. Відмову отримали фірми "ВКіК", "Каскад", ТОВ "Пріма-Продукт" та дев'ятеро приватних підприємців. Особливо цікаво те, що деякі з цих об'єктів було заплановано розташувати поблизу будинку 67 по вул.Леніна - якщо пам'ятаєте, це те саме місце, де три роки тому не дозволили розташувати супер-маркет мережі "АТБ".

Останнім рішенням депутати підтримали пропозицію про створення тимчасової контрольної комісії міської ради, яка має перевірити діяльність міської архітектури та головного архітектора зокрема. Про результати своєї перевірки комісія доповість через два місяці.

На цьому питання порядку денного було вичерпано і секретар міської ради Віталій Юшко подякував всім за роботу, привітав колег із наступаючим Новим роком і оголосив сесію закритою.

По закінченню пленарного засідання ми звернулися за коментарями про хід сесії до голови бюджетної комісії міської ради Любов Чекаленко:
– Підводячи підсумок роботи бюджетного року (маю на увазі, для розпорядників бюджетних коштів – освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, соцзахисту), в цілому можна зазначити, що він закінчився більш-менш благополучно, дякуючи зусиллям секретаря міськради Віталію Юшка, міськвиконкому, депутатам міської та обласної рад.

Проте, я не зовсім задоволена тим, як вирішуються земельні питання. Сьогоднішнє засідання – не виключення. Заяви сипляться як сніг на голову, а кіоски та павільйони розташовуються хаотично, і, як правильно зауважила в своєму виступі депутат Тамара Темченко, колишній архітектор зі стажем, чомусь тільки по вулиці Леніна, де вже немає місця ногою ступити. Ми не тільки не виконуємо постанову Уряду №79 від 22.02.08 р. "Про затвердження Порядку складення плану земельно-господарського устрою територій населеного пункту» («з метою здійснення організаційно-правових, інженерно-технічних та природоохоронних заходів в т.ч. збереження зелених зон і зелених насаджень»), ми забуваємо про порядність, права мешканців на прибудинкові території, де можна вийти помилуватись квітами, подихати чистим повітрям, відпочити. Живемо одним днем. Але ж не завжди так буде. Тому рішення про дозвіл продажу комунального майна має бути виваженим, з поглядом у майбутнє.

"СВ".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top