Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Новітні технології — вимога часу

Новітні технології — вимога часуУ наш час новітні технології повсякденна необхідність, особливо тоді, коли справа стосується інформації, адже уявити сучасне підприємство, установу чи організацію без прогресивних інформаційних технологій неможливо. Державна служба зайнятості – не виняток. У величезному інформаційному просторі новітні технології допомагають зорієнтуватися, насамперед, клієнтам міськрайонного центру зайнятості: тим, хто шукає роботу, і тим, хто її пропонує. І, звісно, новітні інформаційні технології допомагають організувати діяльність самої служби зайнятості.
^ Реклама ^

Людина, яка шукає роботу, особливо зацікавлена в отриманні інформації про наявні вакансії. У Світловодському міськрайонному центрі зайнятості таку інформацію безробітний може знайти на великих інформаційних стендах, або одразу скористатися тачскріном – спеціальним комп'ютером, який швидко й зручно за заданими параметрами повідомить, на які підприємства, на які посади та за яких умов запрошуються чи то фахівці, чи то робітники. Достатньо лише ввести на моніторі назву професії, яка цікавить. Якщо вакансія підходить, людина із роздруківкою інформації звертається до диспетчера-консультанта, котрий пояснить, що треба робити далі. За приблизними підрахунками, інформацією з тачскріну щодня користується близько трьохсот осіб. Важко навіть підрахувати, скільки людей уже скористалося його послугами протягом кількох років, з часу, коли у міськрайонному центрі зайнятості було встановлено тачскрін (від aHm.touchscreen – мультимедійний екран).

Діє тут і тачскрін для роботодавців, де міститься інформація про кваліфікаційно-професійний склад людей, які шукають роботу і перебувають на обліку в центрі зайнятості.

У наш час нерідко роботу легше знайти за межами міста, тому для задоволення потреб безробітних в інформації про вакансії в будь-якому населенному пункті України в міськрайонному центрі зайнятості обладнано спеціальне робоче місце з комп'ютером вільного доступу з виходом у мережу Інтернет, та, навіть, комп'ютерний клас, у якому одночасно може працювати десять клієнтів центру. Тут можна скористатися й загальнодержавною базою даних про вакансії, наявні у всіх центрах зайнятості України.

Попрацювати в Інтернеті і отримати інформацію про можливість працевлаштування можуть і люди з обмеженими фізичними можливостями, для яких у міськрайонному центрі зайнятості також облаштовано спеціальне робоче місце.

Новітні технології стануть у пригоді й учнівській молоді, насамперед, старшокласникам та випускникам. Вони, зокрема, з допомогою спеціалістів центру зайнятості мають змогу отримати профорієнтаційну консультацію, довідатися про свої можливості, професійну і психологічну придатність до тієї чи іншої професії. Словом, у Світловодському міськрайонному центрі зайнятості створені всі умови, щоб людина знайшла не тільки потрібну їй інформацію, а й роботу, а спеціалісти центру завжди раді надати швидку і кваліфіковану допомогу.

Сергій ТКАЧУК,
спеціаліст Світловодського МРЦЗ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top