П’ятниця, 19 квітня 2024
Здоров'я

Епідемія грипу — на контролі у депутатів

Епідемія грипу — на контролі у депутатівЩодня з телевізійних екранів, шпальт газет, радіоприймачів розповсюджуються тревожні повідомлення про спалах захворювань на грип в різних областях України. Потужна інформаційна хвиля піднімається все вище і вище.
Депутати міської ради, зокрема, постійна депутатська комісія з соціальних питань, питань охорони здоров'я, навколишнього природного середовища, стурбовані станом здоров'я населення міста та заходами, які проводить міська влада щодо захисту населення від епідемії та впровадження заходів про-філактики захворюваності.


Саме тому за ініціативи голови комісії Валентини Юрченко 5 листопада була проведена нарада на базі центральної районної лікарні з запрошенням заступника міського голови з гуманітарних питань Олени Макковій, головного лікаря ЦРЛ Юрія Котенка, які проінформували депутатів про стан захворюваності населення на ГРВІ та грип.

Епідемія грипу — на контролі у депутатівЮрій Котенко розповів, що з 29 жовтня по 4 листопада включно зареєстровано 417 випадків захворювання ГРВІ, в тому числі випадків грипу – 20. Показник захворюваності на 10 тисяч населення за цей тиждень підвищився в 2,5 рази у порівнянні з попереднім тижнем і склав – 73 при рівні епідемічного порогу - 80 випадків на 10 тисяч населення. Тобто епідемічний порог не перейдено. Центральна районна лікарня забезпечена необхідними медикаментами, марлевими пов'язками, дезінфікуючими засобами.

Олена Макковій повідомила, що виконкомом розроблено комплексний план заходів щодо профілактики та боротьби з грипом та іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями в місті і на виконання цих заходів та розпорядження голови Кіровоградської обласної адміністрації з 6 листопада вводиться в дію розділ 2 "Епідемічний період". Не зважаючи на вкрай важку економічну ситуацію, міськвиконкомом вживаються усі заходи, щоб протистояти розповсюдженню інфекції. Протокольно комісією з надзвичайної ситуації прийнято рішення про виділення 20 тисяч гривень з резервного фонду.

Підбиваючи підсумки наради, Валентина Юрченко зазначила, що спільними зусиллями лікарів, депутатів міської ради, виконавчого комітету і, зрозуміло, мешканців міста, які відповідально ставляться до свого здоров'я і проводять заходи попередження хвороб, ми зможемо ефективно протистояти епідемії.

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Коли верстався номер, Радмила Перепеляк, завепідвідділом Світловодської райСЕС, повідомила таке: "Станом на 10.11.2009 року епідобстановка по грипу та ГРВІ на території міста загострилася. Рівень захворюваності на 10 тис. населення за період з 3.11. по 10.11.2009 року склав по місту 80,7 (при рівні епідпорогу 80,0). Введено в дію другий розділ (" Епідемічний період") "Комплексного плану заходів щодо профілактики та боротьби з грипом та іншими гострими респіраторними інфекціями в м.Світловодську та районі на 2008 - 2010 роки ", який передбачає в посиленому режимі проведенмя протигрипозних заходів. При ретельному дотриманні проепідемічних заходів можна запобігти подальшому розповсюдженню ГРВ серед населення міста.


"ГАРЯЧА" ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ЕПІДЕМІЇ ГРИПУ
У Міністерстві охорони здоров'я діє "гаряча" телефонна лінія щодо інформування населення з питань епідемії грипу A/H1N1 – 0(44)200-07-80. Уряд закликає громадян повідомляти про відсутність ліків в аптеках та про випадки спекуляції ліками, про неналежне медичне обслуговування. Крім того, діє постійна урядова "гаряча" лінія – 0 (800) 507-309.
Для мешканців міста та району на базі Світловодської ЦРЛ відкрито телефон «гарячої лінії» з питань епідемії грипу АН1N1: 2-24-26.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top