Віталій Матковський

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Віталій Матковський

Біографія:

Матковський Віталій Миколайович (позивний "Прапор") народився 12 квітня 1976 року в с. Хотів, Київської обл.

В 1993 році закінчив середню школу в с. Вітове Чигиринського р-ну Черкаської обл.

Захоплювався важкою автомобільною технікою.

Вступив до військового навчального закладу – 323 школа техніків (автомобільної служби) Міністерства оборони України у м. Миколаїв. У 1996 році здобув диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю "Технічне обслуговування і ремонт автомобілів та двигунів" з присвоєнням кваліфікації "Молодший спеціаліст - технік-механік".

Проходив службу в ЗСУ до 1998 року. Отримав військове звання "Прапорщик".

Після служби працював водієм вантажних автомобілів в м. Кременчук. Пізніше працював у ПАТ "Світловодський маслосиркомбінат".

З 26 квітня 2021 року в званні "Штаб-сержант" проходив військову службу за контрактом в ЗСУ.

24 лютого 2022 року в складі реактивної артилерійської бригади виконував завдання на РСЗВ "Вільха" зі стримування ворога від наступу на Рівненщині.
З 2023 року виконував завдання на Донеччині на посаді командира автомобільного відділення батальйону матеріального забезпечення окремої механізованої бригади.

Нагороджений медаллю за участь в бойових діях.

Вірний військовій присязі, Віталій загинув 12 травня 2024 року при поблизу с. Торське Краматорського р-ну, Донецької обл. під час виконання бойового завдання із забезпечення оборони України.

Похований з військовими почестями в м. Світловодськ.

У захисника залишилися син, мати та брат.

Проходив службу в ЗСУ до 1998 року. Отримав військове звання "Прапорщик". З 26 квітня 2021 року в званні "Штаб-сержант" проходив військову службу за контрактом в ЗСУ. 24 лютого 2022 року в складі реактивної артилерійської бригади виконував завдання на РСЗВ "Вільха" зі стримування ворога від наступу на Рівненщині. З 2023 року виконував завдання на Донеччині на посаді командира автомобільного відділення батальйону матеріального забезпечення окремої механізованої бригади. Віталій

Загинув поблизу с. Торського Краматорського району Донецької області під час виконання бойового завдання із забезпечення оборони України.

Нагороджений медаллю за участь в бойових діях.

Віталій Матковський

Публікації

[group=1][/goup]