Сергій Калініченко

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Сергій Калініченко

Біографія:

Калініченко Сергій Сергійович народився 25 березня 1990 року у с. Павлівка Світловодської громади.

Закінчив Павлівську школу, згодом навчався у Світловодському ПТУ №5 на спеціальності "Слюсар із ремонту автомобілів. Водій автотранспортних засобів категорії "С".

За період навчання зарекомендував себе активним та старанним учнем. На заняттях був уважний, вмів самостійно працювати, відповідально ставився до виконання домашніх завдань. Брав активну участь у суспільному житті групи, училища, добросовісно виконував доручення майстрів виробничого навчання та викладачів.

Сергій був чесною і порядною людиною. У дитинстві захоплювався технікою, зокрема, ремонтом мотоциклів та мопедів. Мріяв навчитися добре грати на гітарі.

У 2008 році проходив військову службу в українській армії. За час проходження служби проявив себе з позитивної сторони, як дисциплінований військовослужбовець.

У 2014 році Сергій Калініченко добровільно пішов захищати цілісність та незалежність нашої держави. Під час проходження служби проявив себе цілеспрямованим, наполегливим солдатом. Сумлінно виконував свій службовий обов’язок. Завжди виконував вказівки командирів. Умів підтримувати добрі та рівні стосунки з товаришами по службі.

Сергій був єдиним, хто не побоявся виконати складне бойове завдання — сів за кермо бензовоза та вирушив на нульові позиції, щоб надати допомогу побратимам. Під час виконання одного із чергових бойових завдань отримав контузію, але не полишав думки про повернення на фронт. У 2017 році отримав звання молодший сержант резерву.

З початку повномасштабного вторгнення Сергій став на захист рідного села, а пізніше знову вирушив на фронт.

Від 5 серпня 2022 року Указом Президента України молодшого сержанта Калініченка Сергія Сергійовича нагороджено відзнакою "За оборону України".

19 травня 2023 року отримав поранення при захисті Батьківщини, а саме під час здійснення заходів необхідних для забезпечення національної безпеки й оборони відсічі та стримування збройної агресії рф проти України, перебуваючи поблизу н.п. Авдіївка, Донецької обл.

Життя воїна обірвалося 5 жовтня 2023 року під час виконання службових обов’язків унаслідок штурмових дій противника біля н.п. Авдіївка Покровського району Донецької області.

У героя залишилися батьки, дружина та сестра.

Сергій Калініченко

Публікації

[group=1][/goup]