Станіслав Коптяєв

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Станіслав Коптяєв

Біографія:

Коптяєв Станіслав Юрійович народився народився 20 жовтня 1993 року у селищі Власівці, Світловодської громади.

Навчався у Власівській школі №8, закінчив ВПУ №7 м. Кременчука, згодом навчався в Кременчуцькому національному університеті ім. Михайла Остроградського за спеціальністю 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". У 2019 році отримав диплом магістра з електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

Станіслав був активним здобувачем освіти, за час навчання брав участь у міжнародних науково-технічних конференціях, олімпіадах та конкурсах наукових робіт, багато часу проводив в лабораторіях кафедри систем автоматичного управління і електроприводу. Власноруч розробив та реалізував систему автоматичного керування лабораторним стендом "Механізм підіймання затвора зливної греблі", що розташований у навчально-дослідній лабораторії.
Стас Коптяєв займався важкою атлетикою. Завжди був веселим та життєрадісним. Його цінували одногрупники, друзі любили як рідного брата! Був світлою і доброю людиною.

З 2020 року працював на підприємстві "Віктор і К" слюсарем із контролю вимірювальних приладів та автоматики.

10 жовтня 2022 року був призваний на військову службу до лав ЗСУ, служив механіком-радіотелефоністом відділення зв’язку.

Загинув 25 вересня 2023 року на Донецькому напрямку від поранень, отриманих у результаті артилерійського обстрілу позицій Збройних сил України.
У селищі Власівці Світловодської міської ради, 2 жовтня 2023 року, віддали останню шану 29-річному механіку-радіотелефоністу 1-го відділення зв’язку, солдату Станіславові Коптяєву.

Поховали загиблого Героя на Власівському кладовищі.

У захисника залишились батьки та старший брат-військовослужбовець.

Станіслав Коптяєв

Публікації

[group=1][/goup]