Василь Матченко

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Василь Матченко

Біографія:

Матченко Василь Володимирович народився 1 січня 1974 року в м. Світловодськ, Кіровоградської обл.

У 1981 році пішов в 1 клас Світловодської середньої школи № 5. Закінчив 8 класів та випустився в 1989 році. Після закінчення школи з 1990 року навчався та працював оператором станків на радіозаводі "Олімп".

Після радіозаводу "Олімп" певний час працював у Світловодському лісозаводі в одному цеху разом зі своїми батьками. Допомагав обробляти дерево та виготовляти різні столярні вироби.

В березні 1992 року одружився та створив родину.

В квітні 1992 році закінчив Олександрійське СПТУ (середнє профтехучилище) № 31 по програмі підготовки водія транспортних засобів. І протягом життя перекваліфіковувався на різні водійські категорії.

В 1992 році був мобілізований до армії, на той час це вже була українська армія.

Після повернення з воєнної служби майже все своє життя присвятив та працював водієм.

Відразу після армії працював водієм та розвозив хліб по селам Світловодського району, далі - водієм-інкасатором в Кіровоградському обласному відділенні Національного банку України та водієм в ЖЕКу.

Також працював в гірничому цеху по добуванню граніту в кар?єрі водієм на великогабаритних машинах БелАЗ.

З 2005 року працював водієм відділу збуту на приватному підприємстві "ВКіК".

Далі декілька років пропрацював водієм на маршрутних автобусах у місті Кременчук (маршрут "15б") та на маршруті № 7 "Світловодськ-Власівка".

З 2011 по 2017 роки працював охоронцем в ПрАТ "Кіровоградобленерго".

З 2017 по 2021 роки повернувся до посади водія автотранспортних засобах на підприємство ТОВ "Світловодський річковий термінал". Працював та виконував вантажно-розвантажувальні роботи на грузовику МАЗ та навантажувачі-екскаваторі JCB.

З грудня 2021 по лютий 2022 року працював водієм автотранспортних засобів в автотранспортному відділенні ТОВ "СІДВЕЛС".

З лютого 2022 року повернувся в ПрАТ "Кіровоградобленерго" на посаду водія автотранспортних засобів Світловодського РЕМ.

Протягом всього свого життя з підліткового віку цікавився і любив все, що було пов?язане з технікою та транспортними засобами - від мопедів до автомобілів та грузовиків.

З 2015-2016 років був учасником Світловодського "Екстрем клуб 4х4", які на дозвіллі займалися конструюванням саморобних транспортних засобів.
В лютому 2017 році на зїзді "Екстрем клуб 4х4" представив свій перший власноруч зібраний транспорт трактор-грузовичок.

За своє життя був люблячим чоловіком, батьком та сином.

Для своєї дружини та доньок був надійною опорою, вірним та розуміючим, турботливим, веселим та завжди готовим допомогти і підтримати будь-то теплим словом, жартом чи ділом.

Для друзів та оточуючих був товариським, добрим, готовим допомогти та виручити.

З 24 листопада 2022 року був призваний та мобілізований до військової служби у Збройних Силах України.?Був водієм інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти інженерно-саперного батальйону 16 окремого полку підтримки оперативного командування "Південь".

Помер 28 квітня 2023 року під час виконання завдання поблизу населеного пункту Висунськ, Миколаївської області.

У загиблого залишилась дружина та дві доньки.

Василь Матченко

Публікації

[group=1][/goup]