Максим Лебединський

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Максим Лебединський

Біографія:

Лебединський Максим Володимирович народився 16 лютого 1978 року у м. Світловодську, Кіровоградської обл.

Після навчання у школі № 7 закінчив Світловодський технікум радіоелектронного приладобудування за спеціальністю "технік-технолог".

У 2001 році вступив до Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Після отримання диплому залишився працювати у Харкові. Там же одружився, народилися діти.

Війна застала Максима також у Харкові, на Північній Салтівці. 24 лютого 2022 року він вивіз родину до рідного міста Світловодська, але сам залишився допомагати волонтерам. Згодом приєднався до своєї родини.

У Світловодську влаштувався працювати на місцеве підприємство, але у вересні 2022 року став до лав ЗСУ, щоб захистити родину та країну із зброєю в руках.

Після проходження військового навчання майже одразу потрапив до зони бойових дій. Брав участь у боях на Запорізькому та Донецькому напрямках як стрілець-помічник гранатометника.

У січні 2023 року отримав поранення. Після відновлення повернувся до військової служби.

30 березня 2023 року Максим загинув під час виконання бойового завдання, перебуваючи на позиції в районі н.п. Хромове Бахмутського району. В результаті бойового зіткнення він отримав поранення, несумісне з життям.

Виконати свій, перш за все, чоловічий обов’язок – захистити свою родину – був свідомий вибір Максима. Він розумів, що може не повернутися, що може ніколи більше не побачити дружину та дітей. Але також він розумів, що тільки так він може їх захистити, подарувати найдорожче – життя.

Його гаслом було "Show must go on" - життя має тривати, попри все. Саме цю можливість – жити – Максим та інші воїни подарували нам усім. На жаль, деякі - ціною свого життя…

Тож цінуймо цей дар та пам’ятаймо тих, хто навіки в строю…

Максим Лебединський

Публікації

[group=1][/goup]