Марко Офіленко

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Марко Офіленко

Біографія:

Офіленко Марко Олегович (25.09.1988-26.09.2023) - 35 років.

Народився і виріс у місті Світловодськ Кіровоградської області, де провів більшу частину свого життя. Закінчив СЗШ № 7. Активний та свідомий громадянин своєї країни. Марко активно брав участь у Революції Гідності у 2013 році, події якої розгорталися у Києві.

Проходив військову службу у місті Київ 2006-2007 р. в 101-їй окремій бригаді охорони Генерального Штабу України. Взвод радіаційної, хімічної та бактеріологічної розвідки. Військове звання - старший солдат. Посада - командир БТРу.

Працював водієм-пожежником у ДСНС України. Починаючи з 2016 року, він постійно проживав у місті Познань, Республіка Польща, і займав різні посади, останньою з яких була робота менеджером у місцевій фірмі.

В лютому 2022 року Марко без вагань покинув Польщу і став до лав ТРО для захисту своєї Батьківщини. Мобілізований в в/ч Ф734 175 окремий стрілецький батальйон 121-ї бригади територіальної оборони Кіровоградської області, звання – старший солдат.

З травня 2022 року до листопада 2022 року виконував завдання із оборони правого берега Дніпра навпроти Енергодару, а саме окупованої АЕС в Марганецькому районі Дніпропетровської області. З грудня 2022 року перевівся в розвідку цього ж батальйону і виконував завдання у Золотій Балці і Нововоронцовці Херсонської області.

В червні 2023 року постановою військово-лікарської комісії в зв'язку з проходженням військової служби був призначений як обмежено придатний. Однак незважаючи на хворобу та постійні нездужання, Марко вирішив продовжувати військову службу та залишитись разом зі своїми побратимами і не покинув військо. 26 вересня, наступного дня після свого Дня Народження, він помер в лікарні міста Кривий Ріг від хвороби, отриманої під час виконання своїх обов'язків перед Батьківщиною.

Ще з дитинства Марко напрочуд любив природу, дуже добре знався на акваріумістиці (все, що пов’язано з акваріумами, їх утриманням та їх мешканцями), займався дайвінгом та полюбляв риболовлю. Любив подорожі і мав можливість відвідати велику кількість країн Європи.

Марко - це Людина, переповнена любов’ю до життя. Завжди мав усмішку на обличчі та вмів відчувати справжнє щастя. Його життєрадісності та любові до цього світу можна було тільки вчитися кожному із нас. Він завжди був готовий прийти на допомогу порадою та підтримкою, що особливо цінно у наші часи. У нього було велике та безмежно добре серце.

Марко був гідним і відданим сином своєї країни: патріотом, який відстоював цінності свого народу, зокрема і українську мову.

"Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну, в тому, мабуть, і є та найбільша провина моя" - підпис "Марік".

Поховали захисника на Алеї Слави у м. Світловодськ 29 вересня 2023 року.

Марко Офіленко

Публікації

[group=1][/goup]