Вівторок, 23 квітня 2024
Свято

Партизанський подвиг забути неможливо

22 вересня особливо урочисто відзначається день партизанської слави.
Держава віддає шану і повагу учасникам антифашистського опору. Рух опору зародився з перших днів фашистського вторгнення на нашу землю. Вереснем грізного, неймовірно тяжкого 41-го розгортається партизанська боротьба.


Старовинний Путивель, Сумщина і сивий Спадщанський ліс (колиска партизанського руху) – саме тут, на цій землі запалені перші іскри всенародної боротьби і розгортаються перші багаття, і саме на цій землі спалахнуло ім’я, яке стало найяскравішим символом партизанського руху – Сидір Артемович Ковпак. Спадщанський ліс став в роки війни партизанською вольницею, увійшовши в безсмертя своїми героїчними справами.

Тут у густому лісі неподалік Путивля, вересневого дня 1941 року, сержант розвідгрупи Андрій Калинович Цимбал, зустрівся з партизанами. Так наш земляк пов’язав свою долю з долею бійців славного партизанського об’єднання Сидора Ковпака. За участь і виявлену відвагу Цимбалу А.К. було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Згадуючи таких людей і доблесні їхні справи, маємо завжди пам’ятати, що партизанський рух, як і все пов’язане з минулою війною – це вічно жива історична пам’ять, яка повинна вчити повазі до минулого та виховувати почуття патріотизму не гучними гаслами, а ділом.

Подвиг тих, хто віддав життя на фронті, у глибокому ворожому тилу за наш сьогоднішній день, ніколи не забудеться.

Григорій Губський,
голова комітету інвалідів ВВв.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top