Субота, 20 квітня 2024
Кіровоградщина

На Кіровоградщині впав літак. Троє осіб травмовано

Літак Ан-2 (бортовий номер UR-70427, власник установлюється) упав на поле фермерського господарства "Грозан" поблизу села Оникієве Маловисківського району Кіровоградщини 9 вересня о 10:05.
Встановлено, що падіння сталося під час несанкціонованого зльоту з дороги сільського значення через відмову двигуна. Після падіння літак загорівся.


В результаті постраждали два пілоти 1952 і 1963 р. н. та керівник ФГ "Грозан" (1964 р. н.), які з травмами різних ступенів важкості госпіталізовані.

Вогнем пошкоджені праве крило і частина кабіни, обірвана лінія електропередач 0,4 кВт, яка забезпечує електропостачання насосної станції, що здійснює зрошення полів фермерського господарства.

Пожежа була ліквідована місцевими жителями. За інформацією Укр-аероцентру, заявка на виліт літака в установленому порядку не надавалася, сертифікат льотної придатності на експлуатацію цього літального апарату закінчився 26-го квітня минулого року. На місці катастрофи працює опергрупа Головного облуправління МНС.

Двоє пілотів у стані середнього ступеню важкості зараз знаходяться у Маловисківській ЦРЛ, а керівника ФГ у тяжкому стані направили до Кіровоградської обласної лікарні. За неперевіреною інформацією, літак зачепив крилом опору лінії електропередач, внаслідок чого і сталося падіння.

Кіровоград.proUA.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top