Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

За чистоту і порядок на наших вулицях!

Молодь, звісно, п'є напої і не секрет, що багато, а склянки ставить поряд із собою, адже поблизу немає жодної урни для сміття. Але до того часу, коли починають прибирати двірники, пусті пляшки забирають старенькі бабусі і дідусі, як прибавку до пенсії. Та що ж робити з купою папірців, а ще гірше зі сміттям від насіння?
Звісно, важко уявити те, що кожен буде прибирати за собою і носити все це до найближчої урни, що розташована біля магазину. Проте, такі люди є. Молодь також визнає, що якби урни були розташовані неподалік від лавочок, то сміття було б менше.
^ Реклама ^

Мені вдалося поспілкуватися з однією із працівниць ЖЕКу, яка обурена тим, що відбувається. За її словами, щоранку виноситься по кілька лантухів сміття, більша частина якого – лушпайки від насіння, які не так просто прибирати. День у день картина однакова і невтішна. Контролювати цей процес неможливо, а заборонити молоді смітити – теж. Але, кажуть молоді люди, ситуація стане кращою, якщо буде куди викидати сміття: багатьом все-таки соромно кидати залишки продуктів харчування просто на землю, проте і виходу іншого немає. Не бігати ж їм стометрівку до найближчої урни!

На мій погляд, треба обладнати це актуальне місце серед молоді урнами для сміття. Тоді і двірникам буде менше роботи, і людям буде приємно відпочивати там, де чисто! А найголовніше – діти, які гуляють там з матусями, будуть з малечку привчатися до чистоти та дотримання норм поведінки в громадських місцях!

Анастасія БАРДАСЬ,
студентка факультету журналістики Дніпропетровського Національного університету.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top