П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

На засіданні виконкому

8 травня на засіданні виконавчого комітету було розглянуто понад 20 питань. Коротко про основні.


Ми стали менше смітити?!
Як з’ясували комунальники, останнім часом у мешканців нашого міста кількість побутових відходів зменшилася. Якщо раніше середньорічна норма для нашого міста становила 1,7 м3, то зараз ця цифра складає 1,3 (норми по Україні такі: від 1,3 до 2,2 м3 на рік на одну людину).

Відтепер світловодці, відповідно, й платитимуть менше за цю послугу, а спеціалісти ЖЕів №№1,2,3,4.5, КП «Добробут», КП «Зелене господарство», ТОВ «Господарник-1», ДП «Господарник-1», КП Комбінат комунальних послуг» мають виконати відповідний перерахунок у бік зменшення з 1 січня 2009 року.

Багатодітні родини та їхня підтримка
За словами доповідача з питання начальника управління молоді та споту Нелі Брусенцевої, у місті проживає 104 багатодітні родини, в яких виховується 358 дітей (1 – 8 дітей, 3 – 6 дітей, 6 – 5 дітей, 20 – 4 дітей, у решті родин – троє дітей). Для виявлення гострих потреб багатодітних родин проведено їх паспортизацію.

На виконання усного доручення голови Кіровоградської ОДА та реалізації спільного балгодійного проекту «Зігрій любов’ю дитину» було проведено засідання у секретаря міської ради Г.Френкеля за участю управлінням молоді та спорту, службою у справах дітей, Світловодським ЦСССДМ, на якому були розглянуті проблеми багатодітної родини, в якій виховувалося 7 дітей. За родиною вирішили закріпити відповідальних осіб від МВК – секретаря міської ради Г. Френкеля, начальника служби у справах дітей Н. Прошу та організацію, що виступала благодійником – Міське відділення Українського союзу промисловців, підпри-ємців, роботодавців, а також, допомогти у вирішенні нагальних проблем багатодітній сім’ї: придбати меблі, телефон, шпалери для ремонту, продуки харчування, медикаменти тощо. До свят сім’я отримувала чимало подарунків: праску, мікрохвильову піч, дитячий надувний басейн, шкільне приладдя, одяг, взуття тощо. В серпні родина отримала подарунки до народження 8-ої дитини.

Інші багатодітні родини також отримують підпримку від місцевої влади та підприємців міста.

Під час літнього оздоровлення 2008 року у місті оздоровлено 81 дитину з багатодітних родин віком від 7 до 16 років. Цього літа планується оздоровити 85.

Неля Євгенівна також повідомила, що 2008 року порушено клопотання перед Кіровоградською обладміністрацією про присвоєння Почесного звання України «Мати-героїня» чотирьом жінка, які народили і виховали п’ять і більше дітей, за вагомий особистий внесок у виховання дітей, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей. Указом Президента всім жінкам присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня». Зараз готуються документи ще на двох жінок, які народили і виховали 5 і більше дітей, на присвоєння їм цього ж звання.

«СВ».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top