Вівторок, 19 березня 2024
Корисна інформація

Відсьогодні набирає чинності закон, який встановлює відповідальність за порушення правил перевезення дітей

Відсьогодні набирає чинності закон, який встановлює відповідальність за порушення правил перевезення дітей
Закон визначає, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 510 гривень. А повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 850 гривень.


Але єдина причина, чому батьки мають використовувати автокрісла — це пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я. Адже саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП.

Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого.

Нагадуємо, у ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:
  • зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;
  • до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
  • організовані групи дітей у темну пору доби.

Бережіть себе і своїх рідних!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top