Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Кримінал

У Світловодську СБУ затримала на хабарі депутата Світловодської міської ради Новина з фото

У Світловодську СБУ затримала на хабарі депутата Світловодської міської ради
Оперативники спецслужби встановили, що 54-річний депутат, який очолює одне із комунальних підприємств районного центру вимагав гроші від підприємниці, яка займається торгівлею промисловими товарами.


За тридцять п’ять тисяч гривень фігурант справи пропонував власниці бізнесу відновити у її магазині світло- і водопостачання, яке попередньо він безпідставно розпорядився від’єднати. Також за вказану суму депутат міськради обіцяв підприємниці в подальшому не створювати штучних перешкод у її комерційній діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому приміщенні, очолюваного ним комунального підприємства після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

У Світловодську СБУ затримала на хабарі депутата Світловодської міської ради

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів незаконної діяльності затриманого.

Викриття та затримання зловмисника проводилось спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна, повідомляє Слідче Управління поліції Кіровоградщини.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top