Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Про ситуацію з початком опалювального періоду у Світловодську Новина з фото

Про ситуацію з початком опалювального періоду у Світловодську
Обласна державна адміністрація стурбована ситуацією з початком опалювального періоду 2019/2020 року у місті Світловодську.


Так, єдиним теплопостачальним підприємством, що здійснює централізоване опалення багатоквартирного житлового фонду та закладів соціальної сфери у місті, є СП ТОВ "Світловодськпобут".

На сьогодні зазначеним підприємством не вирішено питання отримання в НАК "Нафтогаз України" номінацій споживання природного газу (відсутній договір реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ та не забезпечено рівень оплати 90%, необхідна сума для досягнення цього рівня становить 22,9 млн грн), що не дасть можливість здійснити запуск котелень, та як наслідок, може призвести до зриву опалювального періоду 2019/2020 року.

Питання підготовки господарського комплексу області до нового опалювального періоду 2019/2020 року та отримання теплопостачальними підприємствами номінацій споживання природного газу, зокрема ситуації зі СП ТОВ "Світловодськпобут", неодноразово розглядалося на засіданнях обласного штабу з питань підготовки господарського комплексу області до забезпечення сталого проходження опалювального періоду 2019/2020 року та на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Обласна державна адміністрація рекомендувала СП ТОВ "Світловодськпобут", у разі не погашення заборгованості перед НАК "НафтогазУкраїни", придбавати природний газ на умовах попередньої оплати у інших газотрейдерів, або вирішити питання власникам підприємства щодо поповнення статутного капіталу для погашення вказаної заборгованості. Однак ні Світловодською міською радою, ні власниками вказаного підприємства не були вжиті необхідні заходи для забезпечення отримання номінацій споживання природного газу від НАК "НафтогазУкраїни".

Враховуючи соціальне значення вирішення вказаного питання, обласна державна адміністрація направила до Кіровоградської обласної прокуратури, Управління СБУ у Кіровоградській області, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області звернення про вжиття у межах компетенції заходів відповідного реагування.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top