П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Місця для купання: стан готовності до сезону 2019 Новина з фото

Місця для купання: стан готовності до сезону 2019
Літній сезон розпочато і жарка погода вже кличе нас до відпочинку на воді. І, здавалося б, що нам може завадити насолодитися водними процедурами? І вода поруч, і пора цвітіння водосховища ще не настала. Але чи можна вважати такий відпочинок наразі безпечним?


На сьогодні єдиним офіційним місцем для купання залишається міський пляж на о.Довгому. Станом на 30 травня 2019 року він не готовий до прийому відпочиваючих — залишаються не вирішеними питання медичного облуговування та рятувальної станції, проведення очистки акваторії та території пляжу, організації збору та вивозу сміття, лабораторного дослідження води та піску.

Пляжі в районі Андрушкіного Яру та смт.Власівка все ще мають статус несанкціонованих місць для купання, а отже — не мають власників або балансоутримачів та, відповідно, фінансування на проведення заходів щодо належного облаштування та експлуатації. Вони не мають необхідного обладнання (туалетів, перевдягалень, тіньових навісів тощо), на них не проводиться очистка та водолазне обстеження акваторії, прибирання території та заміна піску, лабораторне дослідження води та піску. Тому назвати ці місця відпочинку безпечними ніяк не можна.

Враховуючи стан підготовки місць відпочинку на воді міста та смт.Власівка, а також відсутність даних про якість води та піску з них Держпродспоживслужба рекомендує містянам та гостям міста взяти дану інформацію до уваги та не забувати про необхідність дотримання заходів профілактики інфекційних захворювань та правил особистої гігієни при відвідуванні пляжів.

Про стан готовності пляжів до сезону та якість води в них Світловодське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області буде повідомляти додатково.

Начальник Світловодського міського управління Головного управління
Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Тетяна Кривошея

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top