Вівторок, 16 квітня 2024
Культура

«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019» Новина з фото

«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
Четвертого травня світловодські колективи східного танцю "Сальсабіль" (дорослі) і "Жасмін" (діти) взяли участь у Всеукраїнському рейтинговому фестивалі східного танцю "ORIENTAL SHINE 2019" (м.Кременчук) і вибороли там 4 перших місця у своїх категоріях серед майже 700 учасників з Мінська, Києва, Харкова, Черкас, Полтави, Горішніх Плавнів, Кременчука.


Світловодські дорослі і менші любительки східних танців та їхня керівниця Оксана Мамонтова-Недзельська мають традицію навесні брати участь у фестивалі східного танцю в Кременчуці, аби об’єктивно оцінити власний рівень майстерності, звіритися в основних тенденціях моди на окремі елементи танцю і, звісно, моди на сценічні костюми, які завжди захоплюють своєю красою та оригінальністю.

Кожного року "Сальсабіль" та "Жасмін" шукають ту родзинку, якою могли б вразити журі та глядачів. Цього року такою родзинкою став спільний танець дорослої та дитячої груп у категорії формейшн у програмі сценічний танець. Зал оплесками та схвальними вигуками зустрів оригінальні пробіжки та синхронні рухи дорослих та маленьких танцівниць. Слід зауважити, що спільний танець у репертуарі колективів з'явився уперше. Спільна робота була взаємовигідною для учасниць, адже дорослі надихалися дитячою безпосередністю, а діти поряд зі старшими ставали більш зосередженими. Такий творчий тандем і приніс перше місце. Також уперше на конкурсі був представлений сольний виступ учасниці дитячого колективу. Анастасія Петренко хоч і хвилювалася, але зуміла побороти сум’яття і теж отримала медаль за перше місце в категорії ювенали вища ліга, програма фьюжн. І дорослі, і діти виконали по одному танцю з аксесуарами: дорослі — з тростинами (категорія формейшн дорослі, програма сценічний танець), діти — з крилами (категорія формейшн ювенали, програма Show Bellydance), кожен танець теж був першим.

Колективи діють на громадських засадах, тому абсолютно усі витрати, пов’язані з орендою залів для тренувань та звітних виступів, закупівлею костюмів, поїздок на конкурси оплачують самі учасниці. Тому за фінансову допомогу у придбанні яскравих сучасних аксесуарів (без яких неможливо, а коштують вони достатньо дорого) учасниці колективів та керівниця Оксана Мамонтова-Недзельська дякують народному депутату України Олесю Довгому та його помічнику-консультанту Марині Саакян, які серйозно поставилися до такого неочікуваного для них клопотання під час зустрічі нардепа восени минулого року з жителями Світловодська, адже підтримують творчі ініціативи творчих людей. Крила та тростини придбали у співфнансуванні з благодійними внесками учасниць.

Світловодські танцівниці задоволені своїми результатами конкурсних виступів, мають план, над чим працювати далі, і вже готують нові видовищні номери.
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»
«Сальсабіль» і «Жасмін» на «ORIENTAL SHINE 2019»


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top