Субота, 20 квітня 2024
Корисна інформація

Сонячні електростанції: як за допомогою сонця забезпечити своє житло електроенергією?

Оплата комунальних  послуг – одна із значних статей витрат у бюджеті кожної родини. Тому власники приватних будинків усе частіше замислюються, як зекономити кошти, не позбавляючи себе звичного комфорту. Одним із розумних рішень є сонячні електростанції для будинку – замовити їх можна на за посиланням joule.net.ua/.../sonjachni-elektrostancii чи у інших компаній.



Встановлення СЕС доцільне у наступних випадках:

  • Відсутність централізованого енергозабезпечення в місцевості, або матеріальна невигідність прокладки додаткових ліній для установки підстанції;
  • Бажання використовувати екологічно безпечне джерело енергії;
  • Забезпечення незалежності від державних електромереж, коли вони не можуть постачати стабільну енергію;
  • Проживання на території з високим рівнем сонячного випромінювання.

СЕС може повністю забезпечити потреби домочадців у енергії, або ж суттєво зменшити затрати сім′ї.

 

Як облаштувати та зареєструвати сонячну електростанцію?

 

При відсутності спеціальних знань варто звернутись до професіоналів. Вони розрахують, скільки панелей знадобиться для забезпечення енергією дому, в залежності від його площі, потреб жителів та кількості сонячної радіації в районі проживання. Після цього можна замовляти обладнання і встановлювати його в обраному місці – на даху будинку чи у дворі.

СЕС потужністю до 75 кВт не потребують реєстрації. Якщо ж установка виробляє більше енергії, потрібно звернутись в обленерго. Там підкажуть, які документи слід подати.

 

Чи можна заробити на побутовій сонячній електростанції?

 

Якщо  енергії від сонячних панелей отримується з надлишком, її можна продавати в Енергоринок. Для цього передбачений спеціальний зелений тариф. Для продажу енергії теж необхідно прийти в обленерго. Весь процес складає декілька етапів: встановлення двоспрямованого лічильника, викопіювання території в органах місцевого самоврядування, а також безпосередньо підписання договору. Слід зазначити, що використовуване для вироблення та продажу енергії обладнання може бути як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва, але воно повинне бути сертифіковане для монтажу на території України.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top