Субота, 20 квітня 2024
Корисна інформація

Вибір скейта: готова «дошка» чи індивідуально складений варіант?

Скейтбординг – один із популярних видів активного відпочинку серед міських жителів практично будь-якого віку. Ті, хто хоче приєднатись до числа любителів цього спорту, в першу чергу задумуються про вибір скейта. Сьогодні можна придбати готову модель, або ж самостійно зібрати скейтборд із окремих елементів. Для новачка краще купити скейт у вже зібраному вигляді, наприклад, на сайті https://extremstyle.ua/ru/catalog/skeytbordy. З приходом досвіду, коли вже є точне уявлення, що вимагається від «дошки», можна комплектувати власну конструкцію, адаптовану до індивідуальних потреб.



На якому різновиді зупинитись?

 

Класифікація скейтбордів включає велике розмаїття модифікацій. До основних видів відносяться:

  • Безпосередньо скейтборди – класичні роликові дошки з чотирма колесами, розміщеними попарно, є два вигини на деці (самій дошці). Вважаються універсальними.
  • Лонгборди – довгі дошки, встановлені на широких підвісках чотирма колесами, є два вигини на деці. Підходять для швидкісних спусків.
  • Круїзери – відзначаються широкою декою і мають вигин лише позаду. Вони є кращим варіантом для переміщення по місту.
  • Шортборди – вкорочені моделі для виконання трюків.

Вибирати слід в залежності від того, яким стилем їзди планує займатись власник. Початківцям підійде традиційний скейтборд – на ньому легко навчитись тримати рівновагу і можна спробувати сили у різних манерах катання.

 

Звертаємо увагу на деталі: дека, підвіска, колеса, підшипники

 

  • Дека складається із кількох шарів дерева. Перед покупкою слід оглянути її на предмет дефектів – тріщин, сколів, розшарування. Не варто купувати «залежані» товари – вони можуть розсохнутись від довгого лежання на полицях магазину.
  • Підвіски мають забезпечити повне приховування коліс під декою і не стирчати збоку.
  • Жорсткість коліс визначає експлуатаційні якості. М'які колеса погано тримають швидкість, однак приглушують вібрацію і покращують керованість скейта.
  • Жорсткі, навпаки, дозволяють набрати розгін, але при цьому скейтборд сильно вібрує.
  • Підшипники, як і колеса, рано чи пізно знадобиться міняти. Вони мають маркування стандарту АВЕС  швидкість підшипників пропорційна цифрі в назві (АВЕС 3, АВЕС 5 і т.д.).

Окремо варто розглянути дизайн: якщо скейт цілком влаштовує за характеристиками, але його вигляд не надто подобається, колір і принт деки можна змінити самостійно, наклеївши спеціальну плівку.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top