Субота, 20 квітня 2024
Видноколо

Дружні двійнята Іван і Тимур Новина з фото

Дружні двійнята Іван і Тимур
Іван і Тимур Малишеви стильно одягнені, у прикольних шапочках з посіпаками. Тимур розглядав нас насторожено і постійно хвилювався: незнайомі люди асоціюються у нього виключно з лікарями, які роблять різні неприємні і болючі речі. Ваня ж заспокоював брата і запевняв, що таке спілкування є цілковито безпечним.


Власівчанка Антоніна Шарапова завжди зі своїми синами — шестирічними двійнятами Іваном і Тимуром, які народилися 1 липня 2012 року. Діти при пологах отримали травму, і тепер мама і хлопці разом боряться з ДЦП. У Вані легша форма: він може ходити, у нього лівобічний спастичний геміпарез — хлопчик кульгає на ногу, а у Тимура важча форма — він ходити не може. Ваня ходить до дитячого садка і читає по складах, Тимур до садка не ходить, але знає майже всі літери. У хлопців є старший брат — одинадцятирічний Рамір.

Антоніна спілкується з мамами, у дітей яких є подібні проблеми, разом з ними їздить на реабілітацію, вони підтримують одна одну. Жінка не зупиняється ні на хвилину — займається лікуванням двійнят. Так, Тимурові зробили надсічки на м’язах ноги, і якщо раніше він не міг опускатися на п’ятку, то тепер стає на повну ступню, також у нього зменшився перехресний крок, а ще хлопчик став більше стояти сам і робити це впевненіше. З Ванею теж постійна робота: він росте, і треба постійно розробляти м’язи ноги, щоб хлопчик ходив нормальною ходою. Лікування Івана і Тимура є постійним. Щоб закріпити результат, потрібно кожні три місяці їздити на реабілітацію. Хлопці пройшли більше 12 реабілітацій у дитячому медичному центрі "Добруджа" у Кропивницькому, але краще дітям стає після перебування у медичному центрі для дітей з інвалідністю "Апіс меліфіка" у Хмельницькому, а також після лікування у Трускавці. Курс реабілітації складається з ЛФК, масажу, вібромасажу, корекції, світлотерапії. Результати є: Тимур сидить і ходить за допомогою опори, до цього самостійно він не сідав. Значно легше і Вані. У грудні діти пройшли двотижневий курс в "Добруджі", де їм до вже відомих процедур додали електромасаж, на який організм відгукнувся позитивно.

Дружні двійнята Іван і Тимур
Тимур й Іван


Кожного разу на оздоровлення Антоніна їде з двома синами. Надає перевагу поїздці на поїзді, бо дешевше проїзд. Коли хлопці вдома, до них постійно приходить масажист, разом з мамою вони займаються ЛФК (Антоніна за освітою вчителька фізкультури і реабілітологиня). Спочатку хлопці були не в захваті від усіх цих справ, але тепер розуміють їх необхідність і терпляче виконують усе необхідне. Тричі на тиждень займаються з психологом (заняття платні). Курси реабілітації дуже дорогі для сім’ї. Вартість одного курсу на одну дитину — 9 800 грн плюс проїзд, плюс проживання. Ще хлопці проходять курс медикаментозного лікування препаратами, які мама купує за власні кошти (10 ампул коштують 900 грн).

На кожного із синів Антоніна отримує виплату у сумі 1400 грн — загалом 2800 грн. Нещодавно, у листопаді минулого року, жінка поховала маму, яка хворіла на рак, тож сімейний бюджет йшов і на лікування мами.

20 тисяч, які ми збираємо в рамках проекту, Антоніна спрямує на один курс лікування для Івана і Тимура.

Самі ж хлопці, коли роззнайомилися з нами, довірили нам свої секрети про те, що Тимурові подобається іграшка Капітан Америка, а Вані — Халк, якими б вони хотіли гратися. Допоможемо здійснити бажання мами і її двійнят?

Картка Приватбанку: 4149 4978 6460 9963.


Небайдужа світловодчанка Тетяна Котенко:

"Про проект "Видноколо" я дізналася від своєї приятельки. У благодійних акціях ніколи не брала участі, але мені теж захотілося допомогти родини, яка потребує підтримки. Якщо мої зусилля допоможуть, я буду надзвичайно рада".


Дружні двійнята Іван і Тимур
Тетяна Котенко, Тимур, Іван й Антоніна Шарапови


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top