П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада

Спільну мову знайдено! Сесія Світловодської міської ради відбулася Новина з фото Новина з відео

Спільну мову знайдено! Сесія Світловодської міської ради відбулася
На диво, сьогодні, 27 листопада, міський голова Валентин Козярчук, закрив 56-у чергову сесію Світловодської міської ради сьомого скликання і скликав позачергову 57-у за участю 21 депутата. Що ж сталося?


До Світловодська приїхав перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко і майже годину спілкувався з народними обранцями у депутатській кімнаті без представників преси. Як наслідок — усі учасники зустрічі піднялися до сесійної зали і розпочали плідну роботу.

Міський голова після коротких процедурних моментів закрив 56-у сесію міської ради. Далі провели нову реєстрацію і оголосили 57-у позачергову сесію відкритою. Створили лічильну комісію, перейшли до порядку денного. Міський голова запропонував розглянути виключно блок фінансових питань.

За пропозицією Олександра Молчанова включили до порядку денного проект рішення про доручення міському голові, у якому йдеться про викуп частки ТОВ "Політрейд" у статутному капіталі СП ТОВ "Світловодськпобут".

Секретар ради Юрій Сапянов оголосив перелік фінансових питань, які має розглянути сесія. Заступник начальника фінансового управління Антоніна Дика піднялася на трибуну і доповіла про зміни в проектах рішень, що відбулися за період протистояння. Ухвалили дев’ять рішень за якими субвенцію з державного бюджету прийняли; бюджетникам виділили кошти на заробітну плату, лікарні — на ліки; управлінню освіти — на протипожежні заходи; управлінню молоді і спорту — на басейн; перевізникам повернули борг за пільговиків.

За пропозицію Олександра Молчанова голосували двічі: 17 та 16 голосів "за" відповідно. Рішення не прийнято.

На наше прохання коментує подію секретар ради Юрій Сапянов:

— Світловодська міська рада у непрості часи завжди вирізнялася своїм конструктивізмом і результативністю. Вчора (26 листопада — ред.) мені зателефонував перший заступник голови ОДА Сергій Петрович Коваленко з пропозицією продумати варіанти, як зробити так, щоб і субвенція була прийнята, і кошти на зарплату працівникам бюджетних установ виділені і, щоб не було протистояння у міській раді.

Сьогодні (27 листопада — ред.) о 9:45 ми разом з Сергієм Петровичем зібралися з депутатами, які відгукнулися на запрошення. За годину спілкування відпрацювати механізм подальшої роботи. Домовилися про те, що не будемо ставити акценти на проведенні 56-ї сесії у різних залах, звинуваченнях один одного і образах, адже кожен з депутатів діяв на власний розсуд, думаючи про своїх виборців. Тож вже у сесійній залі ми перегорнули сторінку 56-ї сесії, закривши її.

Міський голова видав розпорядження про скликання 57-ї позачергової сесії, відкрив сесію і ми розглянули фінансові питання, у тому числі всі ті, що розглядалися у Палаці культури, окрім звіту міського голови. Не було жодних дискусій…

Визнаю суттєву конструктивну і дипломатичну роль Сергія Петровича Коваленка у тому, що сесія відбулася.

На грудневу чергову сесію зібралося вже понад 150 "земельних" питань, тож я запропонував керівникам фракцій висловити свою позицію щодо проведення окремої чергової сесії з цього приводу, до затвердження бюджету. Чекаю на відповідь.

P.S. Наш оптимістичний заголовок і колаж з архівних фото сподобався не всім депутатам міської ради. Щоб їх задовільнити подаємо повний список тих, хто "знайшов спільну мову" і взяв участь у пленарному засіданні 57-ї сесії: Т. Степура (Веремієнко), О. Молчанов, О. Попічко, Ю. Сапянов, О. Плахотний, В. Берестовський, В. Кривенко, В. Дяченко, О. Павловський, М. Сіромаха, Н. Нестеренко, Н. Мальцева, В. Степанець, Я. Чаричанський, І. Гайчук, О.Ода, О.Гуцаленко, А. Малицький, О. Долгий, А.Москаленко, В.Козярчук.

Не підтримали проект рішення О.Молчанова: О. Плахотний, В. Берестовський, В. Кривенко, В. Дяченко, Я.Чаричанський.



Відеозапис сесії:




Коментар депутата Андрія Маліцького:


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top