Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Тарифы

Бути партнерами

Бути партнерамиМинулої п’ятниці в актовій залі СП ТОВ "Світловодськпобут" відбулася зустріч головного інженера Олександра Сича і начальника теплової інспекції цього підприємства Руслана Реута з представниками малого і середнього бізнесу, головним чином – з власниками та орендаторами магазинів, кафе, майстерень тощо, які підключені до централізованого теплозабезпечення. Причина зустрічі, безперечно, злободенна й актуальна: з 1 січня 2009 року НАК "Нафтогаз України" істотно збільшив відпускну вартість газу, зокрема, для підприємств теплокомуненергетики – з 1857,31 до 2570,7 гривень за тисячу кубометрів.
^ Реклама ^

Відтак, і теплопостачальники були вимушені скоригувати свої рахунки на опалення для названої вище категорії споживачів. Таким чином, у підприємців набуло поширення переконання, що перехід на автономне опалення (АО) є саме тим виходом, що суттєво зменшить витрати на сплату за тепло. То ж чи, дійсно, це так?.. У відвертій аргументованій розмові, не позбавленій логіки і конкретних прикладів, теплопостачальники наголошували на зворотньому. Так, Олександр Сич, аби застерегти підприємців від необдуманих кроків, зазначив, що передовсім варто звернути увагу на значну відмінність між системами АО (його установленням і експлуатацією) у квартирах і в господарських приміщеннях. По-перше, це те, що установка АО супроводжується чималою кількістю проектів, експертиз та техумов, які потрібно узгоджувати і з архітектурою, і з газівниками, і з СЕС, і з пожежнаглядом, і з екологічною інспекцією (звісно, далеко не безкоштовно). По-друге – згідно з діючими нормативами, якщо АО у приміщеннях господарської діяльності не експлуатується півроку, тобто, у теплий період, воно має бути опломбовано. А з настанням осені повторне введення його до експлуатації потребуватиме, знов таки, збирання цілого пакету документів в названих вище інстанціях. І по-третє, зазначив головний інженер, вартість тисячі кубометрів газу для квартир, обладнаних системами АО, складає на сьогодні 483,6 гривень, а для об’єктів господарської діяльності вона дорівнює тим же 2570,7 гривень. А якщо до всього цього додати ще й вартість самого АО з усіма комплектуючими, його установку, то про окупність (відтак, вигоду) від такої альтернативи не варто й мріяти.

...З боку теплопостачальників було б, по крайній мірі, жорстоко, якби вони лише розповідали підприємцям про хибність самої ідеї установки АО в господарських приміщеннях та про збитковість його експлуатації, не пропонуючи зі свого боку жодної альтернативи. Вона є! Справжня альтернатива, впровадження якої – щонайменше – у 2-2,5(!) рази буде дешевше переходу на АО, яка, в залежності від площі приміщення, швидко окупається, а експлуатація дозволяє заощаджувати значні кошти. Це – теплові лічильники (ТЛ). Як ротаційні, так і більш сучасні, відтак, точніші і довговічніші – ультразвукові. Для впровадження цього ноу-хау, наголосив головний інженер, не потрібно "оббивати пороги" безлічі інстанцій – на адресу СП ТОВ "Світловодськпобут" достатньо лише написати необхідну заяву, одержати техумови та пройти дві експертизи – в органах Держспоживстандарту та в інспекції з енергозбереження. Варто підкреслити, продовжив Руслан Реут, підключення ТЛ проводиться не до загальної будинкової системи (якщо приміщення розташоване в житловому будинку, або вбудоване в нього), а безпосередньо до системи опалення даного приміщення. Відтак, його опалення не залежатиме від неполадок в системі теплотрас всередині будинку, а температура буде коригуватися лише з огляду на бажання самого господарника. Далі начальник теплової інспекції, із застосуванням діаграм та таблиць, наочно продемонстрував беззастережні переваги установки та експлуатації ТЛ. У якості "живого" прикладу у Світловодську було наведено центральний офіс "Укртелекому" на вул. Ювілейній: різниця нарахувань між нормою та ТЛ вже склала 97 тисяч гривень, звісно, на користь останнього.

Безперечно, сказав на завершення Олександр Сич, "Світловодськпобут" не зацікавлений аби звужувалось коло користувачів його основною послугою. Але й самі користувачі мають "сім разів відміряти". Тому, підсумував він, дана зустріч і була направлена на убезпечення у подальшому взаємовигідних партнерських стосунків.

Прес-служба СП ТОВ "Світловодськпобут".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top