Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Вони гідно представили Світловодськ

Вони гідно представили СвітловодськЗ 28 лютого по 5 березня на базі Кіровоградського музичного училища відбувся щорічний фестиваль народної музики «Провесінь». Фестиваль заснований у 1996 році за ініціативи управління культури обласної державної адміністрації та кіровоградських музикантів з метою популяризації народної музики та підтримки молодих виконавців.
За час свого існування фестиваль перетворився на мистецьке свято. В його рамках відбуваються концерти лауреатів міжнародних конкурсів, методичні конференції, майстер-класи відомих викладачів України. «Провесінь» – це єдиний в Україні фестиваль, який об’єднує всі ланки мистецької освіти (від музичних шкіл та шкіл мистецтв до вищих навчальних закладів) і реально демонструє процес збереження та розвитку традицій музикування на народних інструментах.
^ Реклама ^

Головною складовою фестивальних заходів є Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах, в якому беруть участь учні початкових спеціалізованих мистецьких закладів та студенти музичних училищ. Голова журі конкурсу – доктор мистецтвознавства, академік, професор Національної музичної академії України ім.П.Чайковського М. Давидов. Конкурс збирає юних музикантів зі всіх міст України – Донецька, Харкова, Запоріжжя, Полтави, Вінниці, Феодосії, Тернополя та інших. Вже не перший рік в цьому конкурсі беруть участь і учні Дитячої школи мистецтв. Цього року школу представили Василій Левченко (8 клас баяна, викладач Е. Літвінова), Владислав Осауленко (3 клас баяна, викладач Літвінова Е.М.) та Катерина Гожа (5 клас домри, викладач Т. Демиденко, концертмейстер Л. Авраменко). Продемонструвавши високий рівень виконавської майстерності на відбірковому обласному турі, наші учні достойно представили Світловодськ на Всеукраїнському конкурсі. В. Левченко та К. Гожу було нагороджено дипломом відзнаки, В. Осауленко посів III місце. Треба відмітити, що В. Левченко та К. Катерина вже неодноразово стають переможцями цього престижного професійного конкурсу. За високі досягнення на Всеукраїнських конкурсах Василія Левченка було заохочено поїздкою до МДЦ «Артек». Пишаємося нашими талановита юними музикантами!

Ірина ТЕМНОВА,
директор ДМШ.
На фото: Учні дитячої школи мистецтв: Катерина ГОЖА, Василь Левченко, Владислав Осауленко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top