Вівторок, 19 березня 2024
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

Як Олександр Калітенко мало не став начальником управління освіти

Як Олександр Калітенко мало не став начальником управління освіти

Замість того, щоб постати перед судом 13 серпня 2018 року, міський голова Валентин Козярчук з усією командою відвідав управління освіти, де представив працівникам нового начальника. Френкель на лікарняному, Добролевський розвернувся і пішов у відпустку, тож треба негайно підсилити управління кадрами, – приблизно так градоначальник мотивував потребу у призначенні нового керівника.


Посеред приймальні Ірина Щербина, заступник міського голови з гуманітарних питань, посаду якої скорочено понад рік тому рішенням міської ради, оголосила текст розпорядження 361-К від 13 серпня 2018 р. "Про прийняття на роботу за строковим трудовим договором Калітенка О.А.". Залишивши останнього напризволяще, команда вирушила у зворотньому напрямку.

Слід сказати, Олександр Калітенко сміливо став за стіл президії наради директорів шкіл, дошкільних і позашкільних закладів, яка заздалегідь була призначена на 11:00, і почав розповідати про себе: 1988 року починав свою трудову діяльність у сьомій школі, чверть століття на педагогічній ниві викладачем, вчителем, був і на керівних посадах. За освітою вчитель історії і менеджер – економіст. 13 років викладав у вишах Кременчука, останній рік – у СПТУ №5.

Фрази: "Я розумію, що ситуація не проста", "Не шукайте у мені ворога!", "Знову ви чіпляєтеся до моїх слів!" – оратор повторював по кілька разів.

Здавалося, що він має серйозний намір покерувати цим зібранням. Але коли він зізнався, що у п’ятницю, 10 серпня він і гадки не мав про те, що очолить все управління, неприємно здивував усіх присутніх:

"Я тільки сьогодні дізнався… З п’ятниці мова йшла по трудовій угоді заступником начальника. Що трапилося вранці, я не знаю нюансів…"


"Ви ще ніхто в колективі! Розпорядження не опрацьовано. Начальник управління Френкель перебуває на лікарняному, головний спеціаліст Добролевський – у відпустці за графіком, підписаним міським головою. Ви заблокуєте роботу всього управління. У вас немає права підпису документів. Ви не пройшли спецперевірку, як державний службовець. Будь-ласка, залиште приміщення! Нам треба провести нараду!" – от такий був кінцевий результат зустрічі з призначенцем міського голови.


Олександр Калітенко мусив піти геть. Щоб надати можливість приниженій людині пояснити ситуацію широкому загалу, я представилася і спитала:

"Як ви могли погодитися на посаду, яка зайнята іншою людиною, і вакансії немає?"


"Я не готовий давати інтерв'ю. Розмови не буде, бо ви не хочете слухати", – сказав невдаха-призначенець і попрямував до виконкому.


"Та тільки я й хочу вас вислухати, більше ніхто!" – довелося кричати йому у спину.


Ну, дійсно, мені було б дуже цікаво поговорити з людиною, яка прагне стати членом команди Валентина Козярчука. До цього інциденту, я думала, що таких вже немає…

А ось і розпорядження, яке без перебільшення, можна назвати шедевральним. Дивіться.

Як Олександр Калітенко мало не став начальником управління освіти


Так і хочеться оголосити конкурс на тему: "Знайди 3 і більше невідповідності чинному законодавству у документі, підготовленому менеджерами, найнятими громадою: Валентином Козярчуком, Іриною Щербиною, Дмитром Щербиною, Ярославом Чаричанським…


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top