П’ятниця, 29 березня 2024
Події

Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення

Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
1 серпня на чолі з першим заступником міського голови Оленою Балюк відбулося засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення. У засіданні взяли участь представники міської ради та керівники комунальних підприємств, які виконують роботи в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах тощо.


Рада розглянула кілька важливих питань, зокрема про дотримання вимог охорони праці під час виконання газонебезпечних робіт та робіт у замкненому просторі (колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах) в умовах підвищеної температури повітря; про стан травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті у І півріччі 2018 року та заходи профілактичного характеру щодо запобігання таким випадкам; про роль районних державних адміністрацій (виконавчих органів міських, районних рад), лікувально-профілактичних закладів у державному ринковому нагляді.

Під час засідання виступили головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Якименко. Посадовці доповіли, що протягом 2017-2018 років на підприємствах міста не траплялися нещасні випадки зі смертельними наслідками і взагалі цього року спостерігається тенденція до зменшення виробничого травматизму. В той же час було проаналізовано групові нещасні випадки, які сталися на підприємствах міста у 2012, 2016 роках; підкреслено, що особливо зараз в умовах підвищеної температури повітря необхідно приділяти більше уваги контролю за дотриманням працівниками вимог "Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених міст" НПАОП 41.0-1.01-79, Типової інструкції по організації безпечного проведення газонебезпечних робіт, НПАОП 0.00-5.11-85. та вимоги безпеки інших нормативних актів з охорони праці. Можна суттєво мінімізувати ризики виникнення нещасних випадків під час робіт у замкнених просторах, якщо більше приділяти уваги питанням пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці, проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій, забезпечення працівників необхідними засобами індивідуального захисту та забезпечення постійного контролю повітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт.

Рада з питань безпечної життєдіяльності населення вирішила рекомендувати підприємствам посилити роботу з проведення профілактичних заходів із запобігання виробничого травматизму. Систематично проводити на підприємствах наради, семінари з питань охорони праці із залученням відповідних фахівців, практичні тренування з використанням відповідних засобів індивідуального та колективного захисту. Посилити контроль за дотриманням трудової та виробничої дисципліни працівниками під час проведення газонебезпечних робіт безпосередньо в каналізаційних мережах; забезпечити працівників необхідними засобами індивідуального захисту (протигазами, рятувальними пасками), забезпечити постійний контроль повітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт, використовувати газосигналізатори та виконувати газонебезпечні роботи тільки в присутності відповідальних працівників підприємства. Посилити контроль за своєчасним проходженням працівниками певних категорій попередніх та періодичних медичних оглядів. Рекомендувати з метою залучення працівників до участі у вирішенні питань безпеки праці створювати на підприємствах комісії з охорони праці.

Фахівцям управління Держпраці у Кіровоградській області, Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області, підприємств і організацій регулярно через місцеві засоби масової інформації інформувати громадськість про причини і наслідки нещасних випадків і стан охорони праці. Також рада взяла до уваги інформацію Анатолія Шумейка щодо задач виконкому Світловодської міської ради та лікувально-профілактичних закладів міста у державному ринковому нагляді.

Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення
Виробничий травматизм: є тенденція до зменшення



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top