Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

"На пляжах міста відпочивати небезпечно!" — бактеріолог Олена Малінкіна Новина з фото

"На пляжах міста відпочивати небезпечно!" — бактеріолог Олена Малінкіна
У 1000 разів перевищено рівень бактерій групи кишкової палички в пробах піску з пляжу "Андрушчин Яр", у 100 разів — з Власівського пляжу.


Олена Малінкіна, бактеріолог Світловодського районного лабораторного відділення повідомляє нашому виданню, що 10 та 11 липня 2018 року фахівцями установи були відібрані проби рiчкової води та піску в мiсцях мaсового вiдпочинку нaселення нa водних об’єктaх нашого міста для проведення лабораторних досліджень відповідно до плану моніторингу.

Досліджувались проби води та піску з пляжу смт. Власівка, а також з пляжу "Андрушчин Яр". За результатами досліджень від 16.07.2018 р. та 17.07.2018 р. відповідно, вода з вказаних місць відпочинку не відповідала як за мікробіологічними, так і за фізико-хімічними показниками, а саме:
  • пляж "Андрушчин Яр" — індекс лактозопозитивних кишкових паличок дорівнює 110000, при нормі 5000, запах не відповідає діючим нормам;
  • пляж смт Власівка — індекс лактозопозитивних кишкових паличок дорівнює 9300, при нормі 5000, спостерігалось перевищення норми водневого показника, а також запах не відповідає діючим нормам.

При дослідженні піску були також виявлені невідповідності — рівень бактерій групи кишкової палички значно перевищений в пробах піску з обох пляжів (пляж "Андрушчин Яр" — перевищення в 1000 разів, пляж смт. Власівка — в 100 разів).

Фахівці Світловодського районного лабораторного відділення наполегливо рекомендують утриматися від відпочинку на пляжі "Андрушчин Яр" та пляжі смт. Власівка з метою збереження здоров’я, адже відпочинок у таких місцях може призвести до кишкових інфекцій.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top