Четвер, 28 березня 2024
Здоров'я

У мешканця Світловодська підозрюють ботулізм

У мешканця Світловодська підозрюють ботулізм
54-річний чоловік у важкому стані перебуває в палаті інтенсивної терапії Світловодської центральної районної лікарні.


Небезпечне захворювання у пацієнта медики підозрюють на підставі клінічної картини захворювання, проводяться лабораторні дослідження біоматеріалу хворого з метою уточнення діагнозу. Як з’ясувалося, він разом із дружиною вживав в’ялену непатрану рибу (плоскирки) домашнього виробництва, придбану в місці стихійної торгівлі. Протиботуліністичну сироватку чоловікові введено не було. Його дружина почувається нормально.

Залишки плоскирки в’яленої з домашнього вогнища, а також риби з місця стихійної торгівлі вилучено. Наразі вирішується питання про проведення лабораторних досліджень продукту.

Якщо в постраждалого підтвердиться ботулізм, це буде п’ятий випадок захворювання в області в поточному році.

Нагадуємо, що ботулізм — гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших.

З рекомендаціями щодо запобігання ботулізму можна ознайомитися на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top