П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Новація: збільшено розмір адміністративного штрафу для іноземців

Новація: збільшено розмір адміністративного штрафу для іноземців

Порушникам міграційного законодавства доведеться сплатити від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 – 5100 грн), розповідає нашому виданню Наталія Якимащенко, начальник Світловодського райвідділу Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.


– Кодекс України про адміністративні правопорушення зазнав змін. Закон України, яким було внесено зміни до КУпАП, набув чинності 29 квітня 2018 року. Відтак, серед новацій – збільшення розміру адміністративного штрафу за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України (ч. 1 ст. 203 КУпАП). Порушникам міграційного законодавства доведеться сплатити від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 – 5100 грн).

Така ж сума штрафу буде стягуватись з іноземців та осіб без громадянства за умисне невиконання рішення уповноваженого державного органу про заборону в'їзду в Україну. Відповідною статтею доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top